NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Βορειοκορεάτες hacker έκλεψαν 1,3 δισ. δολάρια από τράπεζες και επιχειρήσεις

Βορειοκορεάτες hacker έκλεψαν 1,3 δισ. δολάρια από τράπεζες και επιχειρήσεις

​Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απήγγειλε κατηγορίες σε τρεις Βορειοκορεάτες για κλοπή 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κρυπτονομισμάτων, από επιθέσεις σε τράπεζες, τη βιομηχανία ψυχαγωγίας, εταιρείες από την αγορά των κρυπτονομισμάτων και αλλού.

Οι κατηγορούμενοι είναι hackers που αναφέρεται πως λειτουργούν για το κράτος της Βόρειας Κορέας και μέλη μονάδων του Reconnaissance General Bureau (RGB), μιας υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών της Βόρειας Κορέας που έχει εμπλακεί σε επιχειρήσεις εγκληματικού hacking.

«Αυτές οι στρατιωτικές μονάδες της Βόρειας Κορέας είναι γνωστές με πολλά ονόματα στην κοινότητα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένης της ονομασίας Lazarus Group και της Advanced Persistent Threat 38 (APT38)», ανέφερε το DOJ.

Σύμφωνα με το DOJ, οι τρεις Βορειοκορεάτες «συμμετείχαν σε μια ευρεία εγκληματική συνωμοσία για τη διεξαγωγή μιας σειράς καταστροφικών κυβερνοεπιθέσεων, για κλοπή περισσότερων από 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κρυπτονομισμάτων από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες, για τη δημιουργία και ανάπτυξη πολλαπλών κακόβουλων εφαρμογών κρυπτονομισμάτων και για να αναπτύξουν και να εμπορευθούν μια κακόβουλη πλατφόρμα blockchain».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr