NEWSFLASH...
ανάγνωση

Deloitte Alexander Competence Center: Επένδυση στην απασχόληση, στην καινοτομία και στις τεχνολογίες αιχμής

Deloitte Alexander Competence Center: Επένδυση στην απασχόληση, στην καινοτομία και στις τεχνολογίες αιχμής

Εδώ και 3 χρόνια, το πρότυπο κέντρο τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης και καινοτομίας της Deloitte στη Θεσσαλονίκη συνεισφέρει στην ανάπτυξη και στον μετασχηματισμό της πόλης

Ήταν τέλη του 2017 όταν κάναμε πραγματικότητα το όραμά μας να ιδρύσουμε το Deloitte Alexander Competence Center (DACC), το πρώτο πρότυπο κέντρο τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης και καινοτομίας στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, με στόχο να επενδύσουμε στις νέες τεχνολογίες, να αξιοποιήσουμε τις δεξιότητες και τις προοπτικές νέων ταλέντων και να συμβάλλουμε στη μείωση του φαινομένου της διαρροής του επιστημονικού δυναμικού στην Ελλάδα (brain drain).

Επιλέξαμε τη Θεσσαλονίκη καθώς είναι μία περιοχή με συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούν να την αναδείξουν σε έναν κόμβο ταλέντου και καινοτομίας. Είχαμε διακρίνει ότι η πληθώρα των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων, ο σημαντικός αριθμός νέων ταλέντων και αποφοίτων πανεπιστημίων, η γνώση ξένων γλωσσών, το ενεργό οικοσύστημα προγραμματιστών, η υψηλής ποιότητας ζωή και η εξωστρέφεια της τοπικής κοινωνίας, ήταν παράγοντες που δημιουργούσαν γόνιμο έδαφος για επένδυση στην εκπαίδευση και ανάπτυξη ενός κέντρου τεχνογνωσίας.

Ξεκινήσαμε αρχικά με 20 νέους επαγγελματίες και αυτή τη στιγμή απασχολούμε περισσότερα από 400 νέα εξειδικευμένα στελέχη, δημιουργώντας θέσεις εργασίας υψηλής αξίας και συμβάλλοντας στην τόνωση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας στην πόλη. Στόχος μας είναι να διπλασιάσουμε τον αριθμό των στελεχών μας στα επόμενα έτη. Επιλέγουμε ταλαντούχους απόφοιτους πανεπιστημίων, οι οποίοι, μέσω συνεχούς και εξειδικευμένης εκπαίδευσης στις πλέον προηγμένες τεχνολογίες, συμμετέχουν στην ανάπτυξη και υλοποίηση σύνθετων έργων διεθνούς εμβέλειας του δικτύου της Deloitte. Συγκεκριμένα, τα στελέχη του DACC απασχολούνται σε τομείς όπως Digital, Application Management, Systems Integration, Cloud Engineering, Robotics Process Automation, Data Analytics, Enterprise & Operations Risk, Cyber Risk, Assurance & Finance. Τόσο στα χρόνια της κρίσης όσο και μέσα στη δύσκολη συγκυρία που επικρατεί λόγω πανδημίας, οι νέοι επαγγελματίες του Deloitte Alexander Competence Center έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν την καριέρα τους σε ένα πολυεθνικό περιβάλλον που προσφέρει συνεχιζόμενες ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης.

Με έμφαση στην εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες

Μέσω του Deloitte Alexander Competence Center και συγκεκριμένα μέσα από την πρωτοβουλία «DACCademy», διοργανώνονται δωρεάν εξειδικευμένα και πιστοποιημένα προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων, bootcamps, coding schools, ακαδημίες και ημέρες καριέρας σε προηγμένες τεχνολογίες και πλατφόρμες λογισμικού (SAP, Salesforce, Cloud Engineering, Java Enterprise, Robotic Process Automation, Cyber, κ.λπ.), με την πλειοψηφία των συμμετεχόντων να καταλαμβάνει μόνιμες θέσεις εργασίας στο Deloitte Alexander Competence Center, σε συναφή αντικείμενα και έργα. Στα εκπαιδευτικά προγράμματα συμμετέχουν έμπειρα στελέχη και εκπαιδευτές από το παγκόσμιο δίκτυο της Deloitte, μεταφέροντας πρακτική τεχνογνωσία και εμπειρία στο πεδίο των τεχνολογιών αιχμής.

Συνεργασία με Πανεπιστήμια και διασύνδεση των φοιτητών με την αγορά εργασίας

Το Deloitte Alexander Competence Center συνεργάζεται στενά με τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα της περιοχής όπως το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Αμερικανικό Κολλέγιο «Ανατόλια» και το Διεθνές Πανεπιστήμιο. Σε στενή συνεργασία με τους Ακαδημαϊκούς Φορείς αναπτύσσουμε εξειδικευμένα και πιστοποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα σε νέες τεχνολογίες και ψηφιακές δεξιότητες, όπου τα μαθήματα πραγματοποιούνται τόσο από Καθηγητές Πανεπιστημίου όσο και από έμπειρα στελέχη της εταιρίας μας, ενώ παρέχεται στους αποφοίτους η προοπτική προσφοράς θέσεων εργασίας στο DACC και επαγγελματικής εξέλιξης στο δίκτυο της Deloitte.

Το DACC ως μοχλός ανάπτυξης της πόλης

Μέσω του Deloitte Alexander Competence Center και της επένδυσης στην αξιοποίηση του εγχώριου ταλέντου, στη συνεχή κατάρτιση και στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και τεχνολογιών αιχμής, θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στην εξέλιξη της Θεσσαλονίκης σε έναν κόμβο γνώσης και καινοτομίας. Έναν κόμβο ικανό, ιδίως εν όψει της νέας «κανονικότητας» που διαμορφώνεται, να συνεισφέρει στη διαφοροποίηση του μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr