NEWSFLASH...
ανάγνωση

Η κάλυψη των μεγάλων έργων υποδομής χρειάζεται μελέτη και ευελιξία

Η κάλυψη των μεγάλων έργων υποδομής χρειάζεται μελέτη και ευελιξία

H ασφάλιση των μεγάλων έργων που σύντομα θα υλοποιηθούν και θα μετατρέψουν τη Θεσσαλονίκη σε κόμβο των Βαλκανίων.

H μεγάλη κινητικότητά και το ενδιαφέρον που υπάρχει τον τελευταίο καιρό για τη νέα γενιά έργων που προωθούνται στην Ελλάδα, αποτελούν μια εξαιρετική προσπάθεια εκσυγχρονισμού της χώρας και επικεντρώνονται στη Μακεδονία, με στόχο η Θεσσαλονίκη, να εξελιχθεί στον εμπορικό και βιομηχανικό κόμβο των Βαλκανίων.

Το όραμα αυτό, που όπως δείχνουν τα γεγονότα θα υλοποιηθεί σύντομα, αφορά στις επενδύσεις που αναμένονται και που θα κάνουν πραγματικότητα ένα πλήθος μεγάλων έργων υποδομής, με έμφαση στην εμπορική σύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου, των αεροδρομίων, των λιμανιών και τέλος του οδικού δικτύου της Χώρας.

Βασισμένοι στη πολύχρονη εμπειρία μας και σε συνδυασμό πάντα με τις ανάγκες που προκύπτουν για το κάθε έργο ξεχωριστά, εξετάζουμε όλους τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να απειλήσουν την ομαλή εκτέλεση και ολοκλήρωση ενός έργου. Στη λογική αυτή, δημιουργούμε ένα πλαίσιο κάλυψης, το οποίο να περιλαμβάνει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (από τον Χρηματοδότη έως τους Υπεργολάβους και τους υπαλλήλους τους) και να παρέχει ολιστική προστασία έναντι των κινδύνων που πιθανόν να προκύψουν, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για έργα τόσο μεγάλου βεληνεκούς.

Συγκεκριμένα, το βασικό ασφαλιστήριο είναι το Κατά Παντός Κινδύνου Εργολάβου / Ανέγερσης (CAR / EAR), που παρέχει κάλυψη για τις Υλικές Ζημιές των εργασιών. Συνήθως συμπεριλαμβάνεται και η Αστική & Εργοδοτική Ευθύνη. H Αστική & Εργοδοτική Ευθύνη διασφαλίζει τον ασφαλισμένο από τυχόν απαιτήσεις που σχετίζονται με τις εργασίες και μπορεί να προκύψουν από τρίτους ή από τους ίδιους τους εργαζομένους.

Για να είναι ολοκληρωμένη η πρόταση και να μην διακυβευτεί το Έργο, στο ασφαλιστικό πλαίσιο θα πρέπει να προστεθούν σημαντικές καλύψεις, όπως είναι η ασφάλιση των Μηχανημάτων που θα χρησιμοποιηθούν κατά την διάρκεια της κατασκευής/ανέγερσης, η ασφάλιση της θαλάσσιας / Εναέριας / Χερσαίας Μεταφοράς των Υλικών που απαιτούνται για την ολοκλήρωσή του, καθώς και η κάλυψη Απώλειας Εισοδήματος, λόγω καθυστερημένης παράδοσης του Έργου.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, είναι η ευελιξία των ασφαλιστηρίων Κατασκευής. Δηλαδή μπορούν να διαμορφωθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε η παρεχόμενη κάλυψη να επεκτείνεται πέραν των συμβατικών πλαισίων και να προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε Έργου ξεχωριστά.

Η Howden Matrix, αποτελεί έναν πολύ έμπειρο μεσίτη στην ασφάλιση και αντασφάλιση Έργων. Τα στελέχη μας έχουν βαθιά γνώση του εύρους των καλύψεων, των απαιτήσεων και των αναγκών του Κατασκευαστικού Κλάδου, καθώς και της μεγάλης σημασίας που έχει η άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των ζημιών, τομέα στον οποίο έχουμε να επιδείξουμε εξαιρετικές επιδόσεις. Σήμερα, η Howden Matrix, με γραφεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καλύπτει και γεωγραφικά τα μεγάλα έργα που πραγματοποιούνται στη Βόρειο Ελλάδα, ενώ οι εξειδικευμένοι brokers και account executives της εταιρίας μας βρίσκονται κάθε στιγμή και σε κάθε φάση των εργασιών δίπλα στους ασφαλισμένους μας.

Περισσότερα για τη Howden Matrix μπορείτε να βρείτε εδώ:

 Howden Matrix (934.96 KB)

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr