NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Το Perseverance έστειλε έγχρωμο βίντεο από την προσεδάφιση του στον Άρη

Το Perseverance έστειλε έγχρωμο βίντεο από την προσεδάφιση του στον Άρη
23_02_2021 | 10:26 23_02_2021 | 12:38
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

Η NASA δημοσίευσε βίντεο που δείχνει το ρόβερ Perseverance να προσεδαφίζεται στον Άρη, αφότου πέρασε μέσα από την ατμόσφαιρα του πλανήτη.

Η ομάδα στο εργαστήριο Jet Propulsion της NASA στην Καλιφόρνια έλαβε 30 gigabytes δεδομένων και πάνω από 23.000 φωτογραφίες του οχήματος να κατεβαίνει στην επιφάνεια. Τα βίντεο ήταν μεταξύ 4.500 εικόνων που η NASA σχεδίαζε να κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.

Το Perseverance μπήκε στην ατμόσφαιρα του Άρη την περασμένη εβδομάδα. Di;euete τέσσερις κάμερες για να καταγράψει την ακολουθία προσεδάφισης: μία σταθερή στο προστατευτικό πίσω μέρος του προς τα πάνω, μία για την κατάβαση και δύο σε κάθε πλευρά του. Μαζί, κατέγραψαν μερικές απίστευτες εικόνες.

«Μπορώ να παρακολουθώ αυτά τα βίντεο για ώρες, και συνεχίζω να βλέπω νέα πράγματα κάθε φορά», δήλωσε ο Allen Chen, ο αρχηγός της αποστολής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Η εταιρεία FLIR παρείχε τις τέσσερις κάμερες και η NASA έκανε ελάχιστες ή καθόλου τροποποιήσεις σε αυτές. «Μπορείτε να αγοράσετε την ίδια κάμερα από το Διαδίκτυο», δήλωσε ο Dave Gruel, επικεφαλής μηχανικός για το σύστημα EDL Camera Mars 2020.

Ένα μικρόφωνο επί του σκάφους Perseverance κατέγραψε επίσης ήχους όταν το ρόβερ ήταν στην επιφάνεια. Κατέγραψε θόρυβο από το ίδιο το ρόβερ και τον απαλό ήχο του ανέμου στον Άρη στο βάθος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr