NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Το Starlink του Musk έρχεται στην Ελλάδα και θα διπλασιάσει τις ταχύτητες του

Το Starlink του Musk έρχεται στην Ελλάδα και θα διπλασιάσει τις ταχύτητες του

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX, Elon Musk, δήλωσε ότι η δορυφορική διαδικτυακή υπηρεσία Starlink «θα διπλασιάσει» τις ταχύτητες που προσφέρει «αργότερα φέτος», καθώς συνεχίζει να αναπτύσσει το παγκόσμιο δίκτυο της.

«Η ταχύτητα θα διπλασιαστεί στα ~ 300Mb / s και ο λανθάνων χρόνος θα μειωθεί στα ~ 20ms αργότερα φέτος», δήλωσε ο Musk σε ένα tweet τη Δευτέρα, απαντώντας σε έναν χρήστη που παρουσίασε δοκιμές ταχύτητας που κυμαίνονταν μεταξύ 77 και 130 Mbps.

Σε ένα ακόλουθο tweet, ο Musk πρόσθεσε ότι το Starlink θα προσεγγίσει πελάτες γύρω από το «μεγαλύτερο μέρος» της Γης έως τα τέλη του 2021 και αναμένει να έχει πλήρη παγκόσμια κάλυψη «μέχρι το επόμενο έτος».

Τόνισε ότι το Starlink, όπως και άλλες δορυφορικές ευρυζωνικές υπηρεσίες, προορίζεται για πελάτες σε «περιοχές με χαμηλή έως μεσαία πυκνότητα πληθυσμού».

Το Starlink στοχεύει στη δημιουργία μιας υποδομής με χιλιάδες δορυφόρους, κάτι που είναι γνωστό στη βιομηχανία ως αστερισμός, σχεδιασμένο να παρέχει internet υψηλής ταχύτητας στους καταναλωτές οπουδήποτε κι αν βρίσκονται στον πλανήτη.

Η ηγεσία της SpaceX είχε εκτιμήσει στο παρελθόν ότι το Starlink θα κοστίσει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια ή περισσότερα για την κατασκευή του, αλλά πιστεύει ότι το δίκτυο θα μπορούσε να φέρει έως και 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα.

Άλλωστε, έχουν ήδη ανοίξει οι παραγγελίες και για τους ενδιαφερόμενους από την Ελλάδα. Η υπηρεσία δέχεται πλέον διευθύνσεις από την Ελλάδα - στα ελληνικά - με τους χρήστες να έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τις παραγγελίες τους μέσω της φόρμας στο starlink.com/preorder.

Το κόστος του εξοπλισμού φτάνει τα 499 ευρώ και της υπηρεσίας τα 99 ευρώ τον μήνα, ενώ το κόστος παράδοσης τα 61 ευρώ. Με την παραγγελία, το αρχικό πληρωτέο είναι 99 ευρώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr