NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Apple εξαγόρασε 100 εταιρείες σε έξι χρόνια - Ένα deal ανά 3-4 εβδομάδες

Η Apple εξαγόρασε 100 εταιρείες σε έξι χρόνια - Ένα deal ανά 3-4 εβδομάδες

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με συγχωνεύσεις και εξαγορές, τον αντίκτυπο της Covid-19 και την αλυσίδα εφοδιασμού της εταιρείας, κατά τη διάρκεια μιας virtual συνεδρίασης με μετόχους.

Ο Cook αναφέρθηκε σε πολλά από τα νέα προϊόντα και πρωτοβουλίες που ανακοινώθηκαν τον τελευταίο χρόνο. Μίλησε για τα νεότερα iPhone και τις αυξανόμενες δυνατότητες του Apple Watch, σημειώνοντας ότι τα AirPods Max έχουν γίνει γρήγορα «εξαιρετικά δημοφιλή». Συζήτησε, επίσης, τις προσπάθειες της Apple για την καταπολέμηση της πανδημίας, της κλιματικής αλλαγής και της στεγαστικής κρίσης στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Apple βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει τους περιβαλλοντικούς της στόχους, συμπεριλαμβανομένης της ουδετερότητας του άνθρακα έως το 2030 και της μετάβασης των προϊόντων της σε χρήση ανακυκλωμένων υλικών. Επανέλαβε, επίσης, τις πρόσφατες αλλαγές απορρήτου, συμπεριλαμβανομένου ενός επικείμενου σχεδίου για τον περιορισμό της στόχευσης διαφημίσεων στις συσκευές της.

Ο Cook είπε ότι η Apple εξαγόρασε σχεδόν 100 μικρότερες εταιρείες τα τελευταία έξι χρόνια και κάνει μια συμφωνία περίπου κάθε τρεις έως τέσσερις εβδομάδες. Ερωτηθείς για την ισότητα των αμοιβών, ο Διευθύνων Σύμβουλος τόνισε πως η Apple πληρώνει άνδρες και γυναίκες ισότιμα σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει σταματήσει να ρωτά τους αιτούντες για το μισθολογικό ιστορικό τους.

Ο επικεφαλής της Apple ερωτήθηκε και για την αλυσίδα εφοδιασμού, υπογραμμίζοντας πως ο τεχνολογικός κολοσσός προσπαθεί πάντα να βελτιώσει και να κάνει αλλαγές σε ολόκληρη τη δραστηριότητα του, χωρίς να σχολιάσει συγκεκριμένα τυχόν αλλαγές. Η Apple επιδιώκει να επεκτείνει την παραγωγή εκτός της Κίνας, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και του Βιετνάμ, όπως έχει αναφέρει το Bloomberg News.

Ο Κουκ απάντησε επίσης στον ρυθμιστικό έλεγχο του App Store, λέγοντας ότι η υπηρεσία δεν αποτελεί αντιμονοπωλιακό ζήτημα. «Η Apple δεν κατέχει δεσπόζουσα θέση σε καμία αγορά στην οποία ανταγωνιζόμαστε, ούτε σε καμία κατηγορία προϊόντων, ούτε σε καμία κατηγορία υπηρεσιών, ούτε σε λογισμικό ή εφαρμογές». «Αυτή η ανταγωνιστική αγορά ωθεί όλους μας να είμαστε καλύτεροι. Έτσι, ενώ ο έλεγχος είναι πάντα δίκαιος, κατηγορίες όπως αυτές καταρρέουν μετά από μια λογική εξέταση των γεγονότων».

Όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, πρότεινε επίσης ότι θέλει το προσωπικό να επιστρέψει στο γραφείο για να βελτιώσει τη συνεργασία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr