NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

«Εντός εβδομάδων» έρχεται το ψηφιακό διαβατήριο της IATA για τεστ και εμβόλια

«Εντός εβδομάδων» έρχεται το ψηφιακό διαβατήριο της IATA για τεστ και εμβόλια

Η IATA δήλωσε ότι θα διαθέσει το travel pass για τον COVID-19 στα τέλη Μαρτίου, χρησιμοποιώντας ένα ψηφιακό σύστημα για τα αποτελέσματα των τεστ και τα πιστοποιητικά εμβολίων, που αναμένεται πως θα βοηθήσει στη διευκόλυνση των διεθνών ταξιδιών.

Η ΙΑΤΑ τόνισε την Τετάρτη ότι είναι απαραίτητο οι κυβερνήσεις να αρχίσουν να προσφέρουν στους πολίτες τους ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα οποία θα μπορούν στη συνέχεια να τροφοδοτηθούν στο ψηφιακό διαβατήριο.

Ο οργανισμός της αεροπορικής βιομηχανίας θεωρεί ότι το πιστοποιητικό είναι απαραίτητο για το άνοιγμα των αεροπορικών ταξιδιών, καθώς πολλές χώρες εξακολουθούν να έχουν αυστηρούς περιορισμούς ή καραντίνες.

«Το βασικό ζήτημα είναι το ζήτημα της εμπιστοσύνης. Οι επιβάτες πρέπει να είναι σίγουροι ότι τα τεστ που έχουν κάνει είναι ακριβή και θα τους επιτρέψουν να εισέλθουν σε μια χώρα» είπε ο Vinoop Goel, περιφερειακός διευθυντής αεροδρομίων και εξωτερικών σχέσεων της IATA.

«Και οι κυβερνήσεις πρέπει να έχουν την εμπιστοσύνη ότι τα τεστ που οι επιβάτες ισχυρίζονται ότι έχουν είναι ακριβή και πληρούν τις δικές τους προϋποθέσεις».

Η IATA είπε ότι το Travel Pass έχει σχεδιαστεί με «αρθρωτό» τρόπο, ώστε να μπορεί να λειτουργεί με άλλες ψηφιακές λύσεις που δοκιμάζονται σε όλο τον κόσμο.

Θα είναι διαθέσιμο για τις πλατφόρμες iOS και Android και αναμένεται να είναι δωρεάν για τους επιβάτες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr