NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Καρανίκας, ΕΣΕΕ: Δεν θέλουμε να υπάρξει ένα δεύτερο χαμένο Πάσχα

Καρανίκας, ΕΣΕΕ: Δεν θέλουμε να υπάρξει ένα δεύτερο χαμένο Πάσχα

​Σε συνέχεια του πρώτου διαδικτυακού σεμιναρίου που έλαβε χώρα το προηγούμενο διάστημα με αφορμή την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου στις αρχές του έτους, η ΕΣΕΕ προχώρησε στη διοργάνωση του δεύτερου κατά σειρά webinar με βασική προβληματική τις ευκαιρίες και τις στρατηγικές στη νέα κανονικότητα, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες ανάγκες του εμπορικού κόσμου στην ελληνική αγορά.

Στόχος του webinar που έλαβε χώρα την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, ήταν η ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών για την έγκαιρη και ομαλή μετάβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στην ανάπτυξη της πολυκαναλικής προσέγγισης για την ενίσχυση της εμπειρίας των καταναλωτών, συνεκτιμώντας ταυτόχρονα τον περιορισμό του φυσικού αποτυπώματος της επιχείρησης. Επιπλέον, το webinar επικεντρώθηκε και στους τρόπους που οι επιχειρήσεις δύνανται να αξιοποιήσουν τα διαθέσιμα χρηματοοικονομικά εργαλεία, δημιουργώντας έτσι «αντισώματα» που θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Αναφερόμενος στα σημερινά προβλήματα του εμπορικού κόσμου, βολιδοσκοπώντας την «επόμενη μέρα» της πανδημίας, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η μεγάλη αγωνία του εμπορικού κόσμου σήμερα είναι η περίοδος του Πάσχα. Δεν θέλουμε να υπάρξει ένα δεύτερο χαμένο Πάσχα. Ο στόχος της κυβέρνησης πρέπει να είναι το ασφαλές άνοιγμα της αγοράς, ώστε να λειτουργήσει το εμπόριο τον Απρίλιο.

Επίσης, χρειάζεται να υπάρχει δικαιοσύνη στα μέτρα στήριξης με στόχευση ειδικά προς τους πληττόμενους κλάδους, όπως το κόσμημα, η ένδυση και η υπόδηση που σύμφωνα και με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αναδείχθηκαν το 2020 «πρωταθλητές» στη βουτιά του τζίρου.

Το εμπόριο έχει αδικηθεί ως σήμερα σε σημαντικές παρεμβάσεις όπως ήταν η "μη επιστρεπτέα επιχορήγηση" από τις Περιφέρειες. Απαιτούνται κι άλλες γενναίες αποφάσεις, όπως η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου, που είναι μέτρα άδικα και αντιαναπτυξιακά. Αντίστοιχα, τα κριτήρια χρηματοδότησης των τραπεζών πρέπει να είναι αντικειμενικά και όχι στη βάση της ξεχωριστής πολιτικής της κάθε τράπεζας, ώστε να μην αποκλείουν τις βιώσιμες μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις.

Το ζήτημα για την "επόμενη μέρα" είναι να διασφαλισθεί η επιβίωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και όχι μόνο λίγων, μεγάλων και ισχυρών εταιριών».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr