NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

H «κινεζική Uber» είναι έτοιμη να εισέλθει και στην ευρωπαϊκή αγορά

H «κινεζική Uber» είναι έτοιμη να εισέλθει και στην ευρωπαϊκή αγορά
25_02_2021 | 11:14 25_02_2021 | 11:15
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Ο κινεζικός γίγαντας Didi Chuxing Technology, η «κινεζική Uber» όπως χαρακτηρίζεται, σχεδιάζει να κάνει το ντεμπούτο της στη Δυτική Ευρώπη, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, καθώς η εταιρεία αναζητά νέες αναπτυξιακές ευκαιρίες πριν από μια πολυαναμενόμενη IPO.

Η Didi, που εδρεύει στο Πεκίνο, εξετάζει το ενδεχόμενο να αναπτύξει ride-sharing υπηρεσίες σε αγορές που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία, στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Η εταιρεία έχει ήδη δημιουργήσει μια ομάδα αφιερωμένη στην ευρωπαϊκή αγορά και προσλαμβάνει τοπικά, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η Didi στρέφεται σε νέες γεωγραφικές περιοχές καθώς η δυναμική της αρχίζει να επιβραδύνεται στην Κίνα, όπου κατέχει κυρίαρχο μερίδιο αγοράς μετά την απομάκρυνση της Uber το 2016.

Η εταιρεία, που υποστηρίζεται από τη SoftBank, δραστηριοποιείται τώρα σε 13 χώρες πέρα από την έδρα της, κυρίως στη Λατινική Αμερική. Τον Αύγουστο, άρχισε να προσφέρει υπηρεσίες στη Ρωσία και είναι ήδη επενδυτής στην Bolt Technology με έδρα την Εσθονία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr