NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Αυστραλία: Δόθηκε το «πράσινο φως» - Οι Big Tech θα πληρώνουν για τις ειδήσεις

Αυστραλία: Δόθηκε το «πράσινο φως» - Οι Big Tech θα πληρώνουν για τις ειδήσεις

Το κοινοβούλιο της Αυστραλίας ψήφισε νόμο την Πέμπτη για να κάνει τις Google και Facebook να πληρώνουν για το περιεχόμενο στις πλατφόρμες τους, σε μεταρρυθμίσεις τις οποίες χώρες όπως η Βρετανία και ο Καναδάς προσπαθούν να «αντιγράψουν».

Μετά από διαπραγματεύσεις στις οποίες το Facebook απέκλεισε όλο το περιεχόμενο των ειδήσεων στη 13η μεγαλύτερη οικονομία, η ψήφος καθιστά την Αυστραλία το πρώτο έθνος όπου ένας κυβερνητικός «διαιτητής» μπορεί να ορίσει τα κόστη που θα πληρώνουν οι τεχνολογικοί κολοσσοί στα εγχώρια μέσα ενημέρωσης, σε περίπτωση αποτυχίας των ιδιωτικών συνομιλιών.

«Ο κώδικας θα εξασφαλίσει ότι οι επιχειρήσεις των ειδησεογραφικών μέσων αμείβονται αρκετά για το περιεχόμενο που δημιουργούν, συμβάλλοντας στη διατήρηση της δημοσιογραφίας δημοσίου συμφέροντος», τόνισε ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Josh Frydenberg και ο υπουργός Επικοινωνιών Paul Fletcher σε κοινή δήλωση.

Ο νέος νόμος θέτει το στάδιο για μια διαδικασία διαχείρισης διαφορών που είναι, σε μεγάλο βαθμό, μη δοκιμασμένη στην εταιρική Αυστραλία, σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων μεταξύ των Big Tech και των μέσων ενημέρωσης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr