NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ινδία: 1 δισ. δολάρια για να δελεάσει τους κατασκευαστές προϊόντων τεχνολογίας

Ινδία: 1 δισ. δολάρια για να δελεάσει τους κατασκευαστές προϊόντων τεχνολογίας
25_02_2021 | 12:24 25_02_2021 | 12:32
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Δημόσια Διοίκηση

Η Ινδία ενέκρινε την Τετάρτη ένα σχέδιο 1,02 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής και της εξαγωγής προϊόντων πληροφορικής, όπως laptop, tablet, desktop και servers

Το σχέδιο αναμένεται πως θα βοηθήσει την Ινδία να εξάγει προϊόντα πληροφορικής αξίας 2,45 τρισεκατομμυρίων ρουπιών, όπως δήλωσε ο υπουργός τεχνολογίας, Ravi Shankar Prasad, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το Νέο Δελχί αναφέρει ότι θα προσφέρει στους κατασκευαστές cash-back έως και 4% επί της αξίας των πωλήσεών τους, ανάλογα με το πόσο θα αυξήσουν την εγχώρια παραγωγή μέσα σε τέσσερα χρόνια, ξεκινώντας από τον ερχόμενο Απρίλιο.

«Το επίκεντρο του προγράμματος είναι να φέρει παγκόσμιους πρωταθλητές στην Ινδία και να δημιουργήσει εθνικούς πρωταθλητές από τοπικούς κατασκευαστές», δήλωσε ο Prasad, προσθέτοντας ότι το σχέδιο θα μπορούσε να δημιουργήσει περίπου 180.000 θέσεις εργασίας.

Ο σχεδιασμός του Ινδού πρωθυπουργού Narendra Modi στον τομέα της ηλεκτρονικής ώθησε τους προμηθευτές της Apple, Foxconn και Wistron, να επεκταθούν στην Ινδία, αλλά και την Pegatron να δημιουργήσει μια βάση στη χώρα.

Οι τρεις εταιρείες από την Ταϊβάν έχουν δεσμευτεί να επενδύσουν περίπου 900 εκατομμύρια δολάρια για να παράγουν iPhone στην Ινδία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr