NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

«Απειλή» για το Bitcoin η αποκάλυψη της ταυτότητας του δημιουργού του

«Απειλή» για το Bitcoin η αποκάλυψη της ταυτότητας του δημιουργού του
26_02_2021 | 15:36 26_02_2021 | 15:38
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Το ανταλλακτήριο Coinbase, σε έγγραφα που κυκλοφόρησε σχετικά με την IPO του στο Nasdaq, αναφέρεται στον δημιουργό του Bitcoin, Satoshi Nakamoto - το ψευδώνυμο που χρησιμοποιείται από το άτομο ή την ομάδα ανθρώπων που δημιούργησαν το Bitcoin.

Όπως αναφέρει το Coinbase, σε περίπτωση που αποκαλυφθεί η ταυτότητα του δημιουργού, θα μπορούσε να προκαλέσει επιδείνωση των τιμών του Bitcoin.

Η κατάθεση αναφέρεται επίσης στην προσωπική συλλογή Bitcoin των «Nakamoto», η οποία ανέρχεται σε πάνω από 1 εκατομμύριο. Από τον Φεβρουάριο, ένα Bitcoin αξίζει περίπου 50.000 $.

Ο Nakamoto θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την Coinbase, όπως τόνισε η εταιρεία, και να αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την αγορά των κρυπτονομισμάτων εάν ο δημιουργός αποφάσιζε να μεταφέρει τα Bitcoin του, τα οποία εκτιμώνται σε πάνω από 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο δημιουργός ήταν η πρώτη οντότητα που εξόρυξε ποτέ Bitcoin και το μερίδιο του στο ψηφιακό νόμισμα αντιπροσωπεύει σχεδόν το 5% της συνολικής αγοράς, καθώς υπάρχουν μόνο 21 εκατομμύρια Bitcoin που μπορούν να εξορυχτούν.

Η αξία του Bitcoin οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις αποπληθωριστικές του τάσεις. Εάν κυκλοφορήσουν 1,1 εκατομμύρια Bitcoin στην αγορά, η τιμή του ψηφιακού νομίσματος θα έπεφτε σχεδόν σίγουρα.

Ομοίως, το Bitcoin έχει επαινεθεί για τον αποκεντρωμένο χαρακτήρα του. Το νόμισμα δεν ελέγχεται από κανένα ίδρυμα ή ιδιώτη. Εάν παρουσιαζόταν ο Nakamoto, αυτό θα συνέδεε το νόμισμα σε μια ενιαία οντότητα, κάτι που θα μπορούσε να αποθαρρύνει τους traders.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr