NEWSFLASH...
ανάγνωση

Νέες αφίξεις και αναχωρήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία - Θεσσαλονίκη

Νέες αφίξεις και αναχωρήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία - Θεσσαλονίκη

Την σύνδεση με όλο τον κόσμο επιχειρεί να επαναφέρει το αεροδρόμιο Μακεδονία - Θεσσαλονίκη (SKG). Τα δυνατά τους έχουν βάλει ο εθνικός αερομεταφορέας Aegean Airlines, ο αερομεταφορέας της Θεσσαλονίκης, Ellinair, η Sky Express, η Wizz Air, καθώς και η Fraport Greece.

Η Aegean έχει σχεδιάσει για το καλοκαίρι του 2021 ένα δυναμικό πλάνο που θα διασυνδέει την πόλη της Θεσσαλονίκης απευθείας τόσο με παραδοσιακές αγορές του εξωτερικού, όπως είναι η Γερμανία, η Ρωσία, η Κύπρος, η Γαλλία, το Ισραήλ, όσο και με νέες όπως αυτή της Ελβετίας. Με αφετηρία το Μάιο και τον Ιούνιο και σύμφωνα πάντα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό η AEGEAN θα επιχειρεί με 4 αεροσκάφη από το νέο αναβαθμισμένο πλέον αεροδρόμιο Μακεδονία σε συνολικά 13 ευρωπαϊκούς προορισμούς, οι 3 από τους οποίους είναι νέοι (Ζυρίχη, Βερολίνο, Αμβούργο). Ο σχεδιασμός αυτός, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, περιλαμβάνει αύξηση στις προσφερόμενες θέσεις σε σχέση με το 2019, τόσο από τις προγραμματισμένες, όσο και από τις ναυλωμένες πτήσεις, ενώ παράλληλα η Θεσσαλονίκη θα συνεχίσει να συνδέεται και με 13 προορισμούς εσωτερικού στη νησιωτική Ελλάδα. Ανάλογα με τις εξελίξεις, η Aegean προγραμματίζει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το δίκτυο της Θεσσαλονίκης και να προσθέσει και πτήσεις προς τη Βαρσοβία, το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες, για το εξωτερικό. Μάλιστα πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε και νέα απευθείας πτήση προς τα Κύθηρα.

Για την Aegean το νέο αεροδρόμιο θα δώσει σημαντική ώθηση ανάπτυξης στην οικονομία και το έργο της. Για τον εθνικό μας αερομεταφορέα το έργο της Fraport αναβαθμίζει την τουριστική ταυτότητα της πόλης και δημιουργεί εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης. Αυτό σε συνδυασμό με το νέο, ανανεωμένο στόλο μας και το νέο business lounge, που είναι υπό κατασκευή, προσφέρει στον ταξιδιώτη μια ολοκληρωμένη εμπειρία υψηλών προδιαγραφών.

Για την Ellinair η ανάπτυξη και παράλληλα ο εκσυγχρονισμός του αεροδρομίου Μακεδονία, το οποίο αποτελεί και την κύρια βάση του στόλου της, θα βοηθήσουν τον μελλοντικό προγραμματισμό επιπλέον προορισμών για την εταιρεία όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Ελπίζει ότι η τιμολογιακή πολιτική της Fraport για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της, θα κινηθεί σε λογικά και ρεαλιστικά πλαίσια, με βασικό στόχο την επανάκαμψη της τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή και παράλληλα την αύξηση της επιβατικής κίνησης καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η Sky Express επέλεξε τη Θεσσαλονίκη ως αφετηρία για τη νέα εποχή της αεροπορικής. Η Θεσσαλονίκη για την αεροπορική αποτελεί έναν προορισμό που προσελκύει τουρίστες και ταξιδιώτες από πολλούς εγχώριους, αλλά και διεθνείς προορισμούς.

Σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Μέση Ανατολή

Την σύνδεση του αεροδρομίου της Μακεδονίας Θεσσαλονίκης SKG με τη Μέση Ανατολή επαναφέρει η Wizz Air. Η νέα γραμμή Θεσσαλονίκη - Αμπού Ντάμπι δεν είχε εξυπηρετηθεί ποτέ στο παρελθόν από καμία άλλη αεροπορική εταιρεία. Το άνοιγμα του προορισμού σκοπό έχει την ενίσχυση του κλάδου των ταξιδιών και την υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας δηλώνει στο epixeiro.gr o Andras Rado Senior Corporate Communications ManagerWizz Air Hungary Ltd. (μέλος της Wizz Air Group). Στόχος της Wizz η ενίσχυση του εισερχόμενου και εξερχόμενου τουρισμού ψυχαγωγίας και επαγγελματικού για συνεδριακούς σκοπούς. Στα πλάνα της Wizz Air είναι να αναπτύξει τόσο το δίκτυο Θεσσαλονίκης όσο και το δίκτυο Αμπού Ντάμπι με περισσότερες πτήσεις στο μέλλον και με περισσότερες απευθείας συνδέσεις, ανάλογα με την ζήτηση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr