NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Κίνα δοκιμάζει το εθνικό ψηφιακό νόμισμα της σε μεγάλες πόλεις

Η Κίνα δοκιμάζει το εθνικό ψηφιακό νόμισμα της σε μεγάλες πόλεις
03_03_2021 | 10:50 03_03_2021 | 10:52
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Δημόσια Διοίκηση

Η κυβέρνηση της Κίνας συνεχίζει τις δοκιμές της γύρω από ένα ψηφιακό νόμισμα σε μεγάλες πόλεις, όπως η Σενζέν, η Σαγκάη και το Πεκίνο, σύμφωνα με τους New York Times. Το νόμισμα ονομάζεται eCNY και διατέθηκε σε τέσσερις μεγάλες πόλεις πέρυσι.

Το νόμισμα αναμένεται πως θα επιτρέψει στην Κίνα να «εξάγει» την επιρροή της γύρω από τον καθορισμό προτύπων στο εξωτερικό. Η χώρα βρίσκεται στα πιο προηγμένα στάδια παγκοσμίως σε ό, τι αφορά την υιοθέτηση ενός ψηφιακού νομίσματος.

«Αυτό είναι κάτι περισσότερο από απλά χρήματα», δήλωσε στους New York Times ο Yaya Fanusie, συνεργάτης του Κέντρου Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής Δύναμης, αλλά και συγγραφέας εγγράφου για το νέο νόμισμα. «Πρόκειται για την ανάπτυξη νέων εργαλείων γύρω από τη συλλογή δεδομένων και την αξιοποίηση αυτών των δεδομένων, έτσι ώστε η κινεζική οικονομία να είναι πιο έξυπνη και να βασίζεται σε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο».

Ο Fanusie γράφει ότι η Κίνα «επιδιώκει ένα ψηφιακό νόμισμα για να αξιοποιήσει το μερίδιο αγοράς και την τεχνολογική καινοτομία των ιδιωτικών χρηματοοικονομικών εταιρειών και για να αποκτήσει καλύτερη πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις χρηματοοικονομικές δραστηριότητες των Κινέζων καταναλωτών».

Η κινεζική κυβέρνηση δεν έχει κάνει επίσημη δήλωση σχετικά με το εάν και πότε θα κυκλοφορήσει το eCNY σε εθνικό επίπεδο. Ωστόσο, αρκετοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θα είναι έτοιμο για τους τουρίστες που θα επισκέπτονται τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr