NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ετήσιο φόρο 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενδέχεται να πληρώνει ο Jeff Bezos

Ετήσιο φόρο 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενδέχεται να πληρώνει ο Jeff Bezos

Ο Jeff Bezos θα οφείλει φόρους 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2020, σύμφωνα με την πρόταση Ultra-Millionaire Tax Act που κατατέθηκε στις ΗΠΑ από μια ομάδα Δημοκρατικών και τον ανεξάρτητο Γερουσιαστή Bernie Sanders.

Η Elizabeth Warren, ο Sanders και άλλοι πρότειναν τον προτεινόμενο φόρο περιουσίας, λέγοντας ότι θα προσφέρει στα κρατικά ταμεία τρισεκατομμύρια δολάρια και θα συμβάλει στη μείωση του χάσματος που έχει επεκταθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο φόρος θα αποτελούσε ετήσια εισφορά 2% για πλούτο άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων και 3% για πλούτο άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η Warren είπε ότι ο φόρος θα επηρεάσει μόνο τις πλουσιότερες 100.000 αμερικανικές οικογένειες - ή το κορυφαίο 0,05% - και θα συνεισφέρει περίπου 3 τρισεκατομμύρια δολάρια σε 10 χρόνια. Η ίδια τόνισε ότι τα πρόσθετα έσοδα θα διατεθούν για για τη φροντίδα των παιδιών, την εκπαιδευτική υποδομή και την καθαρή ενέργεια.

Είναι ουσιαστικά ο ίδιος φόρος που υπερασπίστηκε η Warren κατά τη διάρκεια της προεδρικής της εκστρατείας, όταν το σύνθημα «Two cents» έγινε μια δημοφιλής αναφορά μεταξύ εκείνων που υποστήριξαν μια τέτοια πρόταση. Η Warren συχνά υποστηρίζει ότι δεδομένου ότι ο προτεινόμενος συντελεστής φόρου πλούτου θα είναι 2%, «είναι μόνο δύο σεντς σε κάθε δολάριο μετά τα 50 εκατομμύρια δολάρια.»

Η Warren σημείωσε ότι ο φόρος έγινε ακόμη πιο σημαντικός κατά τη διάρκεια της κρίσης του Covid, καθώς η πανδημία έχει αποκαλύψει και επιταχύνει το χάσμα πλούτου και φτώχειας της Αμερικής.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr