NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Τα ευρωπαϊκά VC θα λάβουν επιπλέον 1 δισ. ευρώ από το European Investment Fund

Τα ευρωπαϊκά VC θα λάβουν επιπλέον 1 δισ. ευρώ από το European Investment Fund

Τα ευρωπαϊκά VC θα λάβουν μια επιπλέον ενίσχυση δημοσίου χρήματος 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, καθώς η ΕΕ στοχεύει στην επιτάχυνση της οικονομικής ανάκαμψης από την πανδημία Covid-19.

Σε συνέντευξή του στο Sifted, ο Alain Godard, διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, το οποίο είναι ήδη ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές των VC της περιοχής, δήλωσε ότι θα διαθέσει περίπου το ένα τρίτο της τελευταίας αύξησης κεφαλαίου σε έμμεσες equity επενδύσεις.

Οι μέτοχοι του European Investment Fund, τον περασμένο μήνα, ενέκριναν αύξηση 64% στο μετοχικό κεφάλαιο του αμοιβαίου κεφαλαίου, από 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε 7,4 δισ. ευρώ.

Ο Godard είπε ότι το ταμείο, το οποίο υποστηρίζει επίσης μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μέσω εγγυήσεων δανείων, συνεργάστηκε πέρυσι με περίπου 600 αντισυμβαλλόμενους για την παροχή πιστωτικών εγγυήσεων σε μικρές επιχειρήσεις καθώς και με επενδύσεις σε 700 κεφάλαια.

Ο Godard πρόσθεσε ότι το EIF αυξάνει την εστίασή του σε περιβαλλοντικά έργα, όπου η Ευρώπη βρίσκεται ένα «βήμα μπροστά» σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, όσον αφορά στο συντονισμό της δημόσιας πολιτικής και των ιδιωτικών επενδύσεων.

«Θα γίνουμε λιγότερο γενικευμένοι και πιο συγκεκριμένοι στις επενδύσεις μας. Ένα καλό μέρος - περίπου το 10% της δραστηριότητάς μας - θα αφιερωθεί σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με το κλίμα».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr