NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Το Microsoft Mesh χρησιμοποιεί AR για να φέρει τα ολογράμματα στις τηλεδιασκέψεις

Το Microsoft Mesh χρησιμοποιεί AR για να φέρει τα ολογράμματα στις τηλεδιασκέψεις

Η Microsoft παρουσίασε το Mesh, μια νέα πλατφόρμα «μικτής πραγματικότητας» για συναντήσεις μέσω του Microsoft Teams, που μπορεί κάποια μέρα να φέρει τους συμμετέχοντες σε μια τηλεδιάσκεψη από την οθόνη στον φυσικό χώρο.

Χρησιμοποιώντας ένα headset όπως το HoloLens 2 της Microsoft, εμφανίζονται ψηφιακές αναπαραστάσεις των συμμετεχόντων στο χώρο. Αυτοί οι συμμετέχοντες μπορούν να περπατήσουν και να αλληλεπιδράσουν με κοινόχρηστα τρισδιάστατα αντικείμενα προκειμένου, για παράδειγμα, να συνεργαστούν στο σχεδιασμό προϊόντων.

Το Mesh παρουσιάστηκε στο συνέδριο Ignite της Microsoft χρησιμοποιώντας το HoloLens 2, αλλά η εταιρεία λέει ότι το προϊόν θα λειτουργήσει σε περισσότερα headset, tablet, smartphone και υπολογιστές.

Αρχικά, το Mesh θα παρουσιάζει ψηφιακές αναπαραστάσεις ατόμων που θα χρησιμοποιούν εικονικά είδωλα από την πλατφόρμα κοινωνικής AltspaceVR. Μετά από αυτό, η MS στοχεύει να χρησιμοποιεί τεχνολογία holoportation για να «μεταφέρει» τους ανθρώπους στους χώρους των άλλων και να τους επιτρέψει να εμφανίζονται ως φωτορεαλιστικές εκδόσεις του εαυτού τους.

Ο Alex Kipman της Microsoft, ο εφευρέτης του HoloLens (και του Kinect πριν από αυτό), οραματίζεται το Mesh ως έναν τρόπο υβριδικής εργασίας, καθώς οι εταιρείες επανεξετάζουν την επιστροφή τους στα γραφεία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr