NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ημέρα επιχειρηματικότητας: Έλληνες νικητές του διαγωνισμού #MyGalileoSolution

Ημέρα επιχειρηματικότητας: Έλληνες νικητές του διαγωνισμού #MyGalileoSolution

Ο Οργανισμός του Ευρωπαϊκού GNSS (GSA) ανακοίνωσε τους νικητές των φετινών διαγωνισμών MyGalileoSolution & MyGalileoDrone.

Έπειτα από γόνιμες συζητήσεις, η κριτική επιτροπή επέλεξε τις νικήτριες ομάδες και στους δύο διαγωνισμούς με βάση όχι μόνο τη χρήση του Galileo, αλλά και την προσανατολισμένη στην αγορά προσέγγισή τους και τις δυνατότητες ευρείας αξιοποίησης. Οι νικήτριες ομάδες ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της Ημέρας Επιχειρηματικότητας, την οποία διοργάνωσε ο GSA στις 2 Μαρτίου.

Στον διαγωνισμό MyGalileoDrone, το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα Abzero (Ιταλία), για το Nautilus, μια μοναδική λύση παρακολούθησης της αυτόνομης παράδοσης ιατρικών προϊόντων. Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στη Spectralight (Πολωνία) για το SpectraDrone, μια εφαρμογή σχετικά με εξωτερικές δραστηριότητες αναψυχής.

Η ThunderFly (Τσεχική Δημοκρατία) έλαβε το τρίτο βραβείο για το TF-ATMON - ένα σύστημα για την εκτέλεση επιτόπιων ατμοσφαιρικών μετρήσεων, ενώ το τέταρτο βραβείο απονεμήθηκε στη Raytrack (Ισπανία) για το 5GBeamCheck, το οποίο χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα οχήματα αέρος (UAV) για την εκτέλεση δοκιμών κεραίας 5G. Η νικήτρια ομάδα λαμβάνει 100 000 EUR, ενώ η ομάδα που κατέλαβε τη δεύτερη θέση λαμβάνει 60 000 EUR, η ομάδα που κατέλαβε την τρίτη θέση 40 000 EUR και η ομάδα που κατέλαβε την τέταρτη θέση 30 000 EUR.

Στον διαγωνισμό MyGalileoSolution, την πρώτη θέση στην κατηγορία 1 («από την ιδέα στο πρωτότυπο») καταλαμβάνει το VisionAnchor (Σλοβενία) το πρώτο παγκόσμιο σύστημα βιντεοπαρακολούθησης της άγκυρας σκαφών, το δεύτερο βραβείο απονέμεται στο BitPet (Νορβηγία), ένα παιχνίδι ενισχυμένης πραγματικότητας για κινητά τηλέφωνα, όπου κάθε παίκτης αναλαμβάνει τη φροντίδα ενός ψηφιακού κατοικίδιου ζώου και το τρίτο βραβείο απονέμεται – στο BeeLive (Ελλάδα), ένα εργαλείο λήψης αποφάσεων και κοινωνικής δικτύωσης για μελισσοκόμους, το οποίο είναι βασισμένο σε συσκευές εξοπλισμένες με σύστηματα GNSS.

Εν τω μεταξύ, στην κατηγορία 2 (από το πρωτότυπο στο προϊόν), οι τρεις κορυφαίες ομάδες είναι οι εξής: στην πρώτη θέση βρίσκεται η 10Lines (Εσθονία), που προτείνει λύσεις αυτόνομης σήμανσης χώρων στάθμευσης, στη δεύτερη θέση ακολουθεί η VLabs (Ελβετία), μια λύση ενισχυμένης πραγματικότητας για την απεικόνιση, τη μέτρηση και την τροποποίηση γεωχωρικών δεδομένων με ακρίβεια εκατοστόμετρου, και στην τρίτη θέση η Lympik Oculus (Αυστρία), μια εφαρμογή αθλητικών αναλύσεων.

Ο MyGalileoSolution είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός που έχει διοργανωθεί ποτέ από τον GSA, με βραβεία συνολικού ύψους σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ τα οποία απονέμονται σε 50 ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των έξι επικρατέστερων υποψηφίων. Τα βραβεία του διαγωνισμού κυμαίνονται από 15 000 EUR έως 60 000 EUR.

Προώθηση της αξιοποίησης του Galileo

Στο πλαίσιο της Ημέρας Επιχειρηματικότητας, οι «κορυφαίοι» διαγωνιζόμενοι και από τους δύο διαγωνισμούς παρουσίασαν τις υποψηφιότητές τους και προώθησαν τις ιδέες τους, ενώ στη συνέχεια ανακοινώθηκαν οι νικήτριες ομάδες και έγινε η απονομή των βραβείων.

«Ο φετινός διαγωνισμός ήταν εξαιρετικός και συγχαίρω όλους τους νικητές για τη νίκη τους», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του GSA Rodrigo da Costa. «Οι διαγωνισμοί MyGalileoSolution και MyGalileoDrone διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προώθηση και την αξιοποίηση του Galileo σε ευρύ φάσμα τμημάτων της αγοράς. Ένας από τους βασικούς ρόλους του GSA, και του EUSPA στο μέλλον, είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας του κατάντη βιομηχανικού κλάδου (downstream market) της ΕΕ μέσω της στήριξης των φορέων καινοτομίας, καθώς και των μικρομεσαίων και νεοφυών επιχειρήσεων. Αυτό ακριβώς μας βοηθούν να επιτύχουμε οι δύο αυτοί διαγωνισμοί», δήλωσε.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr