NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

H Amazon καταργεί τους ταμίες - Έφτασαν και στην Ευρώπη τα «cashierless» μανάβικα

H Amazon καταργεί τους ταμίες - Έφτασαν και στην Ευρώπη τα «cashierless» μανάβικα
04_03_2021 | 14:47 04_03_2021 | 14:49
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Εμπόριο

Η Amazon άνοιξε το πρώτο της κατάστημα χωρίς ταμίες έξω από τις ΗΠΑ, με μια νέα τοποθεσία Amazon Fresh στο Λονδίνο.

Το κατάστημα χρησιμοποιεί την τεχνολογία Just Walk Out της εταιρείας, η οποία επιτρέπει στους πελάτες να επιλέγουν αντικείμενα από τα ράφια και να τα βγάζουν έξω από το κατάστημα χωρίς να χρειάζεται να σταματήσουν και να πληρώσουν. Η χρέωση γίνεται αυτόματα, αλλά απαιτεί από τους πελάτες να σαρώσουν την εφαρμογή Amazon για είσοδο.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη σηματοδοτεί μια σημαντική επέκταση της πρωτοβουλίας καταστημάτων χωρίς ταμεία της Amazon. Η τεχνολογία που τροφοδοτεί τα καταστήματα, τα οποία χρησιμοποιούν κάμερες για να παρακολουθούν τους αγοραστές και τις αγορές τους, έκανε το ντεμπούτο της με το πρώτο κατάστημα Go της Amazon στο Σιάτλ το 2016. Υπάρχουν πλέον πάνω από είκοσι καταστήματα Amazon Go στις ΗΠΑ. Πέρυσι, η πρωτοβουλία επεκτάθηκε με ένα μεγαλύτερο μανάβικο που ονομάζεται Amazon Go Grocery.

Η Amazon λέει ότι το κατάστημά της στο Λονδίνο, του οποίου η ύπαρξη στο Ealing εντοπίστηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, θα διαθέτει μια σειρά είδη παντοπωλείου και φρέσκα γεύματα. Θα υπάρχει επίσης ζεστό φαγητό που θα πωλείται με την ετικέτα της εταιρείας "by Amazon", τα οποία λέει ότι παρασκευάζονται στο κατάστημα. Ο στόχος είναι να προσφερθεί στους πελάτες «ό, τι θέλουν από το τοπικό μανάβικο της γειτονιάς».

Πρόσθετα καταστήματα έχουν προγραμματιστεί για την ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου, σύμφωνα με την εταιρεία. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η εταιρεία χρησιμοποιεί την επωνυμία Amazon Fresh για το κατάστημά χωρίς ταμείο, αντί για το Amazon Go, όπως γίνεται στις ΗΠΑ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr