NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Στην παραγωγή ημιαγωγών αιχμής έως το 2030 στοχεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Στην παραγωγή ημιαγωγών αιχμής έως το 2030 στοχεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση
05_03_2021 | 10:36 05_03_2021 | 10:38
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να προχωρήσει στην παραγωγή των δικών της ημιαγωγών αιχμής έως το 2030, μέρος των σχεδίων του μπλοκ για τη μείωση των «εξαρτήσεων υψηλού κινδύνου» από εταιρείες τεχνολογίας στις ΗΠΑ και την Ασία.

Οι αξιωματούχοι, σύμφωνα με το Bloomberg, θέλουν να διασφαλίσουν ότι τουλάχιστον το 20% των παγκόσμιων ημιαγωγών αιχμής στον κόσμο θα παράγονται στην Ευρώπη έως το τέλος της δεκαετίας, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο. Το συγκεκριμένο έγγραφο, το οποίο θα μπορούσε να αλλάξει, πρόκειται να παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η ΕΕ έχει συζητήσει την ενδεχόμενη δημιουργία ενός νέου χυτηρίου, ως μέρος ενός σχεδίου για την ενίσχυση της παραγωγής ημιαγωγών στην Ευρώπη, ανέφερε προηγουμένως το Bloomberg. Η ΕΕ θέλει να κατασκευάζει chipsets γρηγορότερα από εκείνα που φτιάχνουν οι ηγέτες της βιομηχανίας, Taiwan Semiconductor Manufacturing και Samsung Electronics.

«Η μείωση των κρίσιμων εξαρτήσεων θα επιτρέψει στην ΕΕ να καταστεί ψηφιακά κυρίαρχη και καλύτερα ικανή να διεκδικήσει ευρωπαϊκά συμφέροντα», σημειώνεται στο έγγραφο, το οποίο ανέφερε ότι η προσέγγισή της θα επιδιώκει να υποστηρίξει τον «ανοιχτό χαρακτήρα του Διαδικτύου».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr