NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Κομισιόν: Εγκρίθηκε ελληνικό πρόγραμμα 26 εκατομμυρίων ευρώ

Κομισιόν: Εγκρίθηκε ελληνικό πρόγραμμα 26 εκατομμυρίων ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα 26 εκατομμυρίων ευρώ ελληνικό πρόγραμμα για τη στήριξη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή γεωργικό τομέα και που πλήττονται από την πανδημία.

Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων. Η δημόσια στήριξη, η οποία θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων, θα είναι ανοιχτή σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή γεωργική παραγωγή (αγρότες) στην Ελλάδα στους τομείς της εκτροφής βουβάλου, της παραγωγής καρπουζιών σε εξωτερικούς χώρους, της παραγωγής καλλιεργειών θερμοκηπίου (εκτός της Κρήτης), και την παραγωγή πατατών το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.

Ο σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους δικαιούχους να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες ρευστότητας τους και να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους κατά τη διάρκεια και μετά την πανδημία.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ελληνικό σύστημα είναι σύμφωνο με τους όρους που καθορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο. Σε αυτή τη βάση, η Επιτροπή ενέκρινε το μέτρο βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr