NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Χιλιάδες οργανισμοί στο στόχαστρο hacking επίθεσης μέσω «τρύπας» ασφαλείας

Χιλιάδες οργανισμοί στο στόχαστρο hacking επίθεσης μέσω «τρύπας» ασφαλείας

​Περισσότεροι από 20.000 αμερικανικοί οργανισμοί αναφέρεται πως έχουν παραβιαστεί μέσω μιας «τρύπας» ασφαλείας που διορθώθηκε πρόσφατα στο λογισμικό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα.

Η κυβερνοεπίθεση αναφέρεται πως έχει ήδη φτάσει σε περισσότερα μέρη από ό, τι ολόκληρος ο μολυσμένος κώδικας που προερχόταν από την SolarWinds, την εταιρεία που βρισκόταν στο επίκεντρο μιας άλλης ηλεκτρονικής επίθεσης.

Η τελευταία επίθεση άφησε «ανοικτά» κανάλια για εξ αποστάσεως πρόσβαση μεταξύ πιστωτικών οργανισμών, δημοτικών αρχών και μικρών επιχειρήσεων, σύμφωνα με αρχεία από την έρευνα των ΗΠΑ. Δεκάδες χιλιάδες οργανισμοί στην Ασία και την Ευρώπη επηρεάζονται επίσης, σύμφωνα με τα ίδια αρχεία.

Η Microsoft, η οποία είχε αρχικά δηλώσει ότι οι παραβιάσεις αποτελούσαν «περιορισμένες και στοχευμένες επιθέσεις» είπε ότι συνεργάζεται με κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες ασφαλείας για να παρέχει βοήθεια στους πελάτες της. Πρόσθεσε πως «οι πελάτες που επηρεάζονται πρέπει να επικοινωνήσουν με τις ομάδες υποστήριξης για επιπλέον βοήθεια και πόρους.»

Νωρίτερα την Παρασκευή, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Jen Psaki, είπε σε δημοσιογράφους ότι τα τρωτά σημεία που εντοπίστηκαν στους διακομιστές Exchange της Microsoft, που παρουσιάζουν ευρεία χρήση, ήταν «σημαντικά» και «θα μπορούσαν να έχουν εκτεταμένες επιπτώσεις». «Ανησυχούμε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός θυμάτων», είπε η Psaki.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr