NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Zuckerberg: Μέχρι το 2030, οι άνθρωποι θα μπορούν να «τηλεμεταφέρονται»

Zuckerberg: Μέχρι το 2030, οι άνθρωποι θα μπορούν να «τηλεμεταφέρονται»

​Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, δήλωσε τη Δευτέρα ότι μέχρι το 2030, οι άνθρωποι θα μπορούν να χρησιμοποιούν προηγμένα έξυπνα γυαλιά για να «τηλεμεταφέρονται» σε τοποθεσίες όπως τα σπίτια άλλων ανθρώπων και να τους μιλούν σαν να είναι σωματικά παρόντες, επιτρέποντας στις προσωπικές συναντήσεις να αντικατασταθούν από μια ψηφιακή εμπειρία.

Ένα αποτέλεσμα αυτού του οράματος για το μέλλον θα μπορούσε να είναι η μείωση των ταξιδιών για επαγγελματικούς λόγους ή για αναψυχή, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, δήλωσε ο Zuckerberg σε συνέντευξή του στο The Information.

«Προφανώς, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε αυτοκίνητα και αεροπλάνα και όλα αυτά. Όμως, όσο περισσότερο μπορούμε να τηλεμεταφερόμαστε, όχι μόνο εξαλείφουμε προσωπικά τις μετακινήσεις [..] αλλά νομίζω ότι είναι καλύτερο για την κοινωνία και για τον πλανήτη συνολικά», τόνισε ο Zuckerberg.

Οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Apple, η Microsoft και η Google, εργάζονται γύρω από τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας, η οποία παρουσιάζει γραφικά που δημιουργούνται από υπολογιστή σε εικόνες του πραγματικού κόσμου. Άλλωστε, όλοι ανταγωνίζονται για να διαμορφώσουν την επόμενη μεγάλη διεπαφή υπολογιστή, μετά το smartphone και την οθόνη αφής.

Το απόλυτο όραμα, όπως είπε ο Zuckerberg τη Δευτέρα, είναι ένα ζευγάρι γυαλιών με κανονική εμφάνιση που μπορούν να εμφανίζουν περιεχόμενο παράλληλα με τον πραγματικό κόσμο, μέσω διαφανών οθονών.

«Θα υπάρξουν όλες αυτές οι φοβερές περιπτώσεις χρήσης από αυτό... αντί να καλέσετε κάποιον ή να κάνετε μια συνομιλία μέσω βίντεο, απλά κινείτε τα δάχτυλα σας και τηλεμεταφέρεστε, και κάθεστε εκεί και είναι στον καναπέ τους και αισθάνεστε ότι είστε εκεί μαζί τους», είπε ο Zuckerberg.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr