NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν «συνδυασμό δράσεων» κατά της Ρωσίας, μετά το hacking της SolarWinds

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν «συνδυασμό δράσεων» κατά της Ρωσίας, μετά το hacking της SolarWinds
09_03_2021 | 11:38 09_03_2021 | 11:40
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Δημόσια Διοίκηση

​Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για εκδίκηση εναντίον της Ρωσίας, αφού διαπίστωσαν ότι η χώρα πιθανότατα συμμετείχε στην κυβερνοεπίθεση που πραγματοποιήθηκε μέσω λογισμικού της SolarWinds.

Χωρίς να παράσχει λεπτομέρειες, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Jen Psaki, επιβεβαίωσε στο CNBC ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει «ένα συνδυασμό δράσεων, που θα φαίνονται και που δεν θα φαίνονται».

Σύμφωνα με τους New York Times, οι ΗΠΑ ενδέχεται να αρχίσουν να πραγματοποιούν αυτές τις ενέργειες μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες. Πηγές ανέφεραν ότι θα επιβληθούν περισσότερες οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία, ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος Joe Biden είναι πιθανό να υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα με σκοπό να καταστήσει τα κυβερνητικά δίκτυα πιο ασφαλή.

Οι hackers παραβίασαν αρκετές ομοσπονδιακές υπηρεσίες που χρησιμοποιούσαν τεχνολογία από την εταιρεία SolarWinds, ενώ η επίθεση επηρέασε επίσης πολλά εταιρικά δίκτυα. Η Microsoft δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι παρόλο που οι hackers δεν πήραν στα χέρια τους δεδομένα πελατών, πήραν τον πηγαίο κώδικα για τρία προϊόντα.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση Biden πιθανότατα θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες μιας άλλης κυβερνοεπίθεσης, η οποία φέρεται να υποστηρίχθηκε από την Κίνα. Η Microsoft την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε μια επιδιόρθωση για ευπάθειες του Exchange Server. Ανέφερε ότι ένα γκρουπ υποστηριζόμενο από την κινεζική κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε αυτές τις «τρύπες», παραβιάζοντας τα δίκτυα διαφόρων εταιρειών και οργανισμών.

Η Microsoft δήλωσε ότι οι επιθέσεις ήταν «περιορισμένες και στοχευμένες».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr