NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Κίνα απέχει 30 χρόνια από την εξέλιξη της σε «μεγάλη παραγωγική δύναμη»

Η Κίνα απέχει 30 χρόνια από την εξέλιξη της σε «μεγάλη παραγωγική δύναμη»

​Η Κίνα απέχει τουλάχιστον 30 χρόνια από το να εξελιχθεί σε μια μεγάλη παραγωγική δύναμη, όπως δήλωσε κυβερνητικός σύμβουλος στους εκπροσώπους του κινεζικού κόμματος την Κυριακή.

Πολλοί παρατηρητές βλέπουν ήδη την Κίνα ως ένα «παγκόσμιο εργοστάσιο», δεδομένου ότι περισσότερο από το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής, από αυτοκίνητα μέχρι smartphones, παράγονται στη συγκεκριμένη χώρα.

Ωστόσο, οι ηγέτες της Κίνας ανησυχούν για τη μεγάλη εξάρτησή της από τις ΗΠΑ για προϊόντα υψηλής τεχνολογίας όπως οι ημιαγωγοί. «Οι βασικές δυνατότητες είναι ακόμα αδύναμες», προειδοποίησε ο Miao Wei.

«Οι βασικές τεχνολογίες βρίσκονται στα χέρια άλλων» και η Κίνα κινδυνεύει να «χτυπηθεί στο λαιμό» προειδοποίησε ο κ. Miao, ο οποίος ήταν Υπουργός Βιομηχανίας και Πληροφορικής για μια δεκαετία.

Ο ίδιος είναι τώρα μέλος της Λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης του Λαϊκού Κινέζου Κόμματος (CPPCC), του κορυφαίου συμβουλευτικού οργάνου της κινεζικής κυβέρνησης.

Παρόλο που η Κίνα παράγει ακόμη σημαντικό αριθμό καταναλωτικών και βιομηχανικών προϊόντων, η παραγωγή της ως μερίδιο της οικονομίας έχει μειωθεί. Πέρυσι, η μεταποίηση αντιπροσώπευε λίγο περισσότερο από το ένα τέταρτο του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ), το χαμηλότερο επίπεδο από το 2012.

«Ο λόγος της παραγωγής προς το ΑΕγχΠ μειώθηκε πολύ νωρίς και πολύ γρήγορα», τόνισε ο Miao σε ομιλία του στους εκπροσώπους του CPPCC στο Πεκίνο. «Η μεταποιητική βιομηχανία της Κίνας έχει σημειώσει μεγάλα επιτεύγματα τα τελευταία χρόνια, αλλά το να είναι μεγάλη αλλά όχι ισχυρή και περιεκτική αλλά όχι καλή δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά», πρόσθεσε ο Miao.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr