NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

GSMA: Αναμένονται 50.000 άνθρωποι στο φετινό Mobile World Congress της Βαρκελώνης

GSMA: Αναμένονται 50.000 άνθρωποι στο φετινό Mobile World Congress της Βαρκελώνης
09_03_2021 | 15:26 09_03_2021 | 15:28
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Events

​Το φετινό Mobile World Congress, το οποίο συνήθως πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη στα τέλη Φεβρουαρίου, έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Ιουνίου, υπό το φως της συνεχιζόμενης πανδημίας. Ενώ υπάρχει ελπίδα ότι η κατάσταση θα είναι καλύτερη σε λίγους μήνες, ο GSMA ανακοίνωσε σήμερα ορισμένα μέτρα που θα ληφθούν προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι συμμετέχοντες - πο υπολογίζεται πως θα φτάσουν τους 50.000 - θα παραμείνουν ασφαλείς κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Το σχέδιο ονομάζεται Committed Community, και ο GSMA αναφέρει ότι είναι«πολυεπίπεδο», με μέτρα που καλύπτουν διαφορετικές πτυχές της εκδήλωσης. Για αρχή, οι συμμετέχοντες θα χρησιμοποιήσουν την smartphone εφαρμογή My MWC για είσοδο στην εκδήλωση, αντί να φέρουν το τυπικό φυσικό σήμα. Η εφαρμογή θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να εισέλθουν μόλις κάνουν τεστ COVID-19 και θα τους υπενθυμίζει να κάνουν ξανά εντός 72 ωρών.

Τα μέτρα ασφαλείας περιλαμβάνουν την απαίτηση από τους συμμετέχοντες που προέρχονται από ορισμένες περιοχές - όπως καθορίζονται από τις ισπανικές αρχές - να δείξουν αρνητικό τεστ πριν πετάξουν για Βαρκελώνη, να κάνουν rapid test σε κέντρα κοντά στην εκδήλωση και ελέγχους θερμοκρασίας σε όλα τα σημεία πρόσβασης.

Για τον ίδιο τον χώρο της έκθεσης, ο οργανισμός διπλασίασε τον αριθμό των εισόδων και εξόδων για να επιτρέψει μια καλύτερη ροή ανθρώπων, τα εστιατόρια της περιοχής έχουν επανασχεδιαστεί για να επιτρέψουν την κοινωνική απόσταση και έχουν τεθεί σε εφαρμογή νέα πρωτόκολλα απολύμανσης. Θα υπάρξουν, επίσης, αίθουσες απομόνωσης που θα επιτρέπουν καλύτερες αξιολογήσεις των συμμετεχόντων, θα υπάρχει περισσότερο ιατρικό προσωπικό επί τόπου και θα κοινοποιούνται δεδομένα ιχνηλάτισης με τις υγειονομικές αρχές, εάν αυτό κρίνεται απαραίτητο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Όπως ανέφερε προηγουμένως ο οργανισμός, το MWC Barcelona θα είναι μια υβριδική εκδήλωση για να φιλοξενήσει όσους δεν μπορούν ή επιλέγουν να μην παρευρεθούν με φυσική παρουσία. Φυσικά, η κατάσταση γύρω από το COVID-19 εξελίσσεται, και ο GSMA τονίζει ότι είναι έτοιμος να προσαρμοστεί σε οποιεσδήποτε αλλαγές είναι απαραίτητες, καθώς συνεχίζει να αξιολογεί την κατάσταση.

«Σήμερα, πιστεύουμε ότι μπορούμε να έχουμε περίπου 45.000 έως 50.000 παρευρισκόμενους», δήλωσε η Stephanie Lynch-Habib, επικεφαλής μάρκετινγκ του GSMA σε μια συνέντευξη τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι το ενδιαφέρον των επισκεπτών αναμένεται να είναι έντονο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr