NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Microsoft: «Πράσινο» φως στο deal των 7,5 δισ. δολαρίων για την αγορά των video games

Microsoft: «Πράσινο» φως στο deal των 7,5 δισ. δολαρίων για την αγορά των video games

​Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη συμφωνία των 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της ZeniMax Media, της μητρικής της Bethesda Softworks (που βρίσκεται πίσω από τα πολύ γνωστά video games Doom και Fallout), από την Microsoft.

Η συμφωνία της Microsoft εγκρίνεται από την ΕΕ χωρίς όρους, καθώς «δεν δημιουργεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη συμβατότητά της με την ενιαία αγορά».

Η εξαγορά απαιτούσε έγκριση από την ΕΕ προτού η Microsoft μπορέσει να ολοκληρώσει τη συμφωνία με τη Bethesda και να προσφέρει μελλοντικά παιχνίδια της μέσω της συνδρομής Xbox Game Pass.

Μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία, η λίστα των στούντιο της Microsoft θα φτάσει στα 23, μετά την προσθήκη των υπο-στούντιο της Bethesda, όπως των Arkane, MachineGames, id Software και Tango Gameworks.

Η Microsoft φαίνεται να σχεδιάζει να διατηρήσει τη Bethesda σε ξεχωριστή λειτουργία, με την υπάρχουσα ηγεσία της. Αυτή η προσέγγιση φαίνεται να λειτούργησε για τις Mojang, LinkedIn και GitHub, που συνέχισαν να λειτουργούν ξεχωριστά μετά την απόκτησή τους από τη Microsoft.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr