NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Παραβιάστηκαν 150.000 κάμερες ασφαλείας σε εργοστάσια, σχολεία και νοσοκομεία

Παραβιάστηκαν 150.000 κάμερες ασφαλείας σε εργοστάσια, σχολεία και νοσοκομεία

​Η Verkada, μια startup από την Silicon Valley που παρέχει κάμερες ασφαλείας που βασίζονται στο cloud, υπέστη σημαντική παραβίαση, καθώς hackers απέκτησαν πρόσβαση σε περισσότερες από 150.000 κάμερες της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων σε εργοστάσια και αποθήκες των Tesla, Cloudflare, Equinox, σε νοσοκομεία, φυλακές, σχολεία και αλλού.

Σύμφωνα με τον Tillie Kottmann, ένα από τα μέλη της διεθνούς συλλογικής των hackers που παραβίασε το σύστημα, αυτό είχε σκοπό να δείξει πόσο ευρεία χρήση παρουσιάζουν οι κάμερες ασφαλείας της εταιρείας και πόσο εύκολα μπορούν να παραβιαστούν. Εκτός από τις ζωντανές ροές, η ομάδα ισχυρίστηκε επίσης ότι απέκτησε πρόσβαση στο πλήρες αρχείο βίντεο όλων των πελατών της Verkada.

Σε μια δήλωση προς το Bloomberg, εκπρόσωπος της Verkada σχολίασε: «Απενεργοποιήσαμε όλους τους εσωτερικούς λογαριασμούς διαχειριστή για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Οι ομάδες μας ερευνούν την κλίμακα και το εύρος αυτού του πιθανού ζητήματος».

Η παραβίαση ήταν σχετικά απλή: η ομάδα κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση «Super Admin» στο σύστημα της Verkada, χρησιμοποιώντας ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης που εντόπισαν δημόσια στο διαδίκτυο. Από εκεί, μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση σε ολόκληρο το δίκτυο της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης root στις ίδιες τις κάμερες, οι οποίες, με τη σειρά τους, επέτρεψαν στην ομάδα να έχει πρόσβαση στα εσωτερικά δίκτυα ορισμένων πελατών της Verkada.

Η Verkada υπερηφανεύεται πως προσφέρει κάμερες ασφαλείας συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο, υποσχόμενη μια προσέγγιση «software-first approach» για να κάνει την ασφάλεια «τόσο απρόσκοπτη και σύγχρονη όσο οι οργανισμοί που προστατεύουμε».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr