NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Ρωσία κάνει το Twitter πιο αργό «για να προστατεύσει από παράνομο περιεχόμενο»

Η Ρωσία κάνει το Twitter πιο αργό «για να προστατεύσει από παράνομο περιεχόμενο»

​Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι επιβάλλει περιορισμούς στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter, επειδή δεν κατάργησε παράνομο περιεχόμενο.

Η αρμόδια υπηρεσία, επίσης γνωστή ως Roskomnadzor, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι επιβραδύνει την ταχύτητα πρόσβασης στο Twitter.

Η Αρχή επικοινωνιών είπε ότι έλαβε μέτρα για να διατηρήσει τους πολίτες της Ρωσίας ασφαλείς και ότι θα μπορούσε να καταλήξει να αποκλείσει εντελώς την υπηρεσία εάν δεν ανταποκριθεί αναλόγως.

Οι ταχύτητες θα μειωθούν σε όλες τις κινητές συσκευές και το 50% των μη κινητών συσκευών, όπως οι υπολογιστές, σημείωσε η Roskomnadzor σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπό της.

Η Roskomnadzor κατηγόρησε το Twitter ότι δεν κατάργησε περιεχόμενο που ενθαρρύνει τους ανηλίκους να αυτοκτονήσουν, καθώς και περιεχόμενο που αφορά σε παιδική πορνογραφία και χρήση ναρκωτικών.

Η ρυθμιστική αρχή τόνισε ότι ζήτησε από το Twitter να καταργήσει συνδέσμους και δημοσιεύσεις περισσότερες από 28.000 φορές μεταξύ 2017 και Μαρτίου 2021, σημειώνοντας ότι άλλα κοινωνικά δίκτυα είχαν συνεργαστεί περισσότερο από το Twitter για την κατάργηση περιεχομένου που ενθαρρύνει τους ανηλίκους να αυτοκτονήσουν.

Η κίνηση της Ρωσίας ακολουθεί παρόμοιες ενέργειες από κυβερνήσεις στην Τουρκία και την Ινδία, οι οποίες έχουν επίσης απειλήσει με φυλάκιση στελέχη της εταιρείας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr