NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Vesta: Έρχεται το οικιακό ρομπότ της Amazon - Ομάδα 800 ατόμων εργάζεται στο project

Vesta: Έρχεται το οικιακό ρομπότ της Amazon - Ομάδα 800 ατόμων εργάζεται στο project

​Η Amazon φαίνεται ότι βρίσκεται κοντά στο «στάδιο του πρώτου πρωτότυπου» ανάπτυξης του οικιακού ρομπότ με την ονομασία Vesta, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται σήμερα τα διεθνή μέσα.

Η συσκευή βρίσκεται υπό ανάπτυξη για περίπου τέσσερα χρόνια και τώρα απασχολεί περισσότερους από 800 υπαλλήλους. Εάν διατεθεί στην αγορά, θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο φιλόδοξα νέα προϊόντα της Amazon, ακολουθώντας τα Echo, Kindle και Fire Phone.

Όπως και με οποιαδήποτε συσκευή που δεν έχει ανακοινωθεί, υπάρχει μια πληθώρα αναπάντητων ερωτημάτων και αβέβαιων λεπτομερειών. Η βασική προϋπόθεση, ωστόσο, είναι ότι το Vesta θα είναι ένα Amazon Echo σε τροχούς: ένας βοηθός που θα ενεργοποιείται με φωνή και που θα μπορεί να περιηγηθεί στο σπίτι του χρήστη, να ανταποκριθεί στις εντολές του και να συνδεθεί με άλλες έξυπνες οικιακές συσκευές.

Η συσκευή φέρεται να έχει το μέγεθος «δύο μικρών γατών», ενώ θα είναι εξοπλισμένο με οθόνη, μικρόφωνο και πολλές κάμερες. Πρόσθετα χαρακτηριστικά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν αισθητήρες για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας, της υγρασίας και της ποιότητας του αέρα, ένα «μικρό διαμέρισμα» για τη μεταφορά αντικειμένων και ένα σύστημα που θα μπορούσε να συνδυαστεί με τεχνολογία μηχανικής όρασης για να βοηθήσει τους χρήστες να βρουν αντικείμενα στο σπίτι τους, όπως κλειδιά και πορτοφόλια.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, η Amazon αναπτύσσει το Vesta ως «κορυφαία προτεραιότητα», αλλά οι προβλέψεις για τις πρώτες πωλήσεις είναι μέτριες. «Η εταιρεία θα μπορούσε αρχικά να το λανσάρει ως περιορισμένο προϊόν μόνο με προσκλήσεις, παρόμοιο με αυτό που έκανε με το Halo». Αυτό θα μπορούσε να την αποτρέψει από σπατάλη πόρων σε απούλητα αποθέματα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr