NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Πληρωμές με την χρήση του προσώπου τους θα κάνουν οι πελάτες των super market

Πληρωμές με την χρήση του προσώπου τους θα κάνουν οι πελάτες των super market

​Οι καταναλωτές στη Μόσχα θα μπορούν σύντομα να «πληρώσουν με μια ματιά» σε περισσότερα από 200 καταστήματα της ρωσικής αλυσίδας super market X5, χάρη σε μια κοινή πρωτοβουλία με τη Sberbank και τη Visa.

Έχοντας αναπτυχθεί από thn X5 σε συνδυασμό με τη Visa, οι πελάτες των καταστημάτων θα μπορούν να επιλέξουν την πληρωμή με μια ματιά στις κάρτες kai to προφίλ της εφαρμογής Sberbank Online και να καθορίσουν την κάρτα που θα χρησιμοποιείται για πληρωμή.

Ο Igor Shekhterman, CEO toy X5 Retail Group, λέει: «Δεν χρειάζεστε μετρητά, κάρτες ή smartphone για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία - το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να "παρουσιάσετε" το πρόσωπό σας και η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί. Είμαι πεπεισμένος ότι οι ανέπαφες βιομετρικές λύσεις πληρωμών θα χρησιμοποιηθούν πολύ σύντομα παγκοσμίως, και αυτός ο τρόπος θα γίνει τόσο συνήθης όσο η πληρωμή με τραπεζική κάρτα ή smartphone».

Προς το παρόν διατίθεται σε 52 σούπερ μάρκετ Perekrestok που ανήκουν στην X5. Η νέα μέθοδος πληρωμής έχει προγραμματιστεί να είναι διαθέσιμη σε 150 καταστήματα μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ενώ τον Απρίλιο σε αρκετά καταστήματα Pyaterochka poy βρίσκονται στη Μόσχα.

Ο Kirill Tsaryov, επικεφαλής λιανικής της Sberbank, δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι οι πληρωμές με το πρόσωπο θα γίνουν σύντομα ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για ψώνια σε σούπερ μάρκετ, ακόμη και μετά την πανδημία. Η έρευνά μας επιβεβαιώνει ότι αυτός ο τύπος βιομετρικού προσδιορισμού κερδίζει έλξη στη Ρωσία, με 70% των πελατών να σχεδιάζουν να βασίζονται στις πληρωμές μέσω προσώπου στο μέλλον».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr