NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κίνα: Πενταετές σχέδιο υπεροχής στην τεχνητή νοημοσύνης και την κβαντική πληροφορική

Κίνα: Πενταετές σχέδιο υπεροχής στην τεχνητή νοημοσύνης και την κβαντική πληροφορική

​Η τεχνολογική βιομηχανία της Κίνας έχει πληγεί σκληρά από τις εμπορικές διαμάχες με τις ΗΠΑ και τις οικονομικές αβεβαιότητες της πανδημίας, αλλά φαίνεται πως έχει στόχο να ανακάμψει στο εγγύς μέλλον.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η χώρα χρησιμοποίησε την ετήσια συνάντηση του κομμουνιστικού κόμματος για να σκιαγραφήσει ένα πενταετές σχέδιο με στόχο την προώθηση τεχνολογίας που θα συνεισφέρει στην «εθνική ασφάλεια και τη συνολική ανάπτυξη».

Η χώρα αναμένεται πως θα δημιουργήσει εργαστήρια, θα ενισχύσει εκπαιδευτικά προγράμματα και την έρευνα σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η βιοτεχνολογία, οι ημιαγωγοί και η κβαντική πληροφορική.

Για το σχέδιο που παρουσιάστηκε, οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θα αυξήσουν τις δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη κατά περισσότερο από 7% έως το τέλος του 2025. Αυτό θα αντιπροσωπεύει υψηλότερο ποσοστό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος από ό, τι κατά την προηγούμενη πενταετή περίοδο.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Li Keqiang τόνισε σε ομιλία του ότι η Κίνα θα αναθεωρήσει τους κανονισμούς και τις πολιτικές για να υποστηρίξει τη ροή επιχειρηματικών κεφαλαίων προς νεοσύστατες επιχειρήσεις, θα ελευθερώσει τραπεζικό δανεισμό και να επεκτείνει φορολογικά κίνητρα για να ενθαρρύνει την έρευνα και την ανάπτυξη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr