NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Microsoft Partner Summit: Η μεγάλη ευκαιρία του Data Center και το GR for GRowth

Microsoft Partner Summit: Η μεγάλη ευκαιρία του Data Center και το GR for GRowth

Το οικοσύστημα των συνεργατών της Microsoft στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί ψηφιακά στο πλαίσιο του Partner Summit της Microsoft, το οποίο έλαβε χώρα τη Τρίτη 9 Μαρτίου και μεταδόθηκε live από το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στο Παγκράτι. Πάνω από 450 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν ψηφιακά το μουσείο και να γνωρίσουν σε «αποκλειστική πρώτη» κάποια από τα εμβληματικά έργα της νέας συλλογής, που θα δει και το ευρύ κοινό όταν το μουσείο ανοίξει ξανά τις πόρτες του.

«Σήμερα βρισκόμαστε όλοι μαζί ως μια κοινότητα που μοιράζεται κοινούς στόχους. Το moto μας είναι “Accelerate together”. Πρέπει να επιταχύνουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πελατών μας και μαζί μπορούμε να πάμε ακόμη πιο μακριά. Σε αυτό το ταξίδι χρειαζόμαστε τους συνεργάτες μας οι οποίοι βρίσκονται στην καρδιά των εμπορικών μας δραστηριοτήτων. Σύντομα θα έχουμε έτοιμη την υπερσύγχρονη cloud υποδομή μας, όμως η μεγάλη ευκαιρία που πρέπει να εκμεταλλευτούμε είναι σήμερα, τώρα» είπε στο καλωσόρισμά του ο Αλμπέρτος Μπουρλάς, Διευθυντής Εμπορικών Συνεργατών για τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

Η μεγάλη ευκαιρία για τις επιχειρήσεις και των τριών χωρών που δημιουργεί η επένδυση στην Ελλάδα, με το πρώτο Data Center Region στην ευρύτερη ΝΑ Ευρώπη να αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη διετία και το ολιστικό πλάνο GR for GRowth που τη πλαισιώνει, αποτέλεσε το επίκεντρο της συζήτησης από την ηγεσία της Μicrosoft.

«Για πρώτη φορά έχουμε ταυτόχρονα τη στρατηγική, τη γνώση, τους πόρους αλλά και την υποδομή για να επιταχύνουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό επιχειρήσεων και δημόσιου τομέα, βελτιώνοντας με τη δύναμη της τεχνολογίας τις ζωές των πολιτών και των τριών χωρών. Σας καλούμε να οραματιστείτε την επόμενη μέρα της επιχείρησής σας, να στοχεύσετε ψηλά και να εξελιχθείτε γρήγορα για να καλύψετε τη μεγάλη ζήτηση για cloud τεχνολογίες που τώρα δημιουργείται», είπε στην ομιλία του o Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, CEO της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

Παράλληλα τόνισε τη σημασία της συνεχούς εκπαίδευσης και επανεκπαίδευσης, προκειμένου να μπορέσουν οι εταιρίες να ακολουθήσουν τις τεχνολογικές εξελίξεις και να αδράξουν τις ευκαιρίες: «Όταν πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε στην δημιουργία datacenters στην Ελλάδα, όλα έμοιαζαν εναντίον μας. Η χώρα έβγαινε από μια πολύ δύσκολη περίοδο μετά από συνεχόμενη ύφεση και όμως στην πορεία συνειδητοποιήσαμε τη μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης και ανάκαμψης, αλλά και το πολύ ισχυρό brand name της Ελλάδας που βασίζεται σε αξίες διαχρονικές. Εκεί βασίσαμε ένα ισχυρό business case. Σήμερα, σας καλώ να πιστέψετε στη δυναμική που δημιουργεί η τεχνολογία στη χώρα, και όλοι μαζί να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, με προτεραιότητα την εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας στις νέες τεχνολογίες».

Το Summit φιλοξένησε την Gavriella Schuster, Commercial Partners Vice President Worldwide, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με τη στρατηγική και τα νέα της Microsoft Corp στον τομέα των συνεργατών, από την ίδια την leader της εταιρίας. «Μαζί με την κοινότητα των συνεργατών μας, επιθυμούμε να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους ανά τον κόσμο που εργάζονται σε ένα υβριδικό εργασιακό περιβάλλον, ενισχύοντας την ασφάλεια των συστημάτων μας, και να επιταχύνουμε τη μετάβαση στο cloud» είπε χαρακτηριστικά η Gavriella Schuster, προτρέποντας και εκείνη με τη σειρά της τους συνεργάτες της Microsoft να τολμήσουν να ονειρευτούν χωρίς όρια. «Σας ευχαριστούμε για όσα πετυχαίνετε μέσα σε μια περίοδο πανδημίας. Σας ευχαριστούμε για όσα κάνετε για τους πελάτες μας. Είστε ο μοχλός που θα προωθήσει την μεγάλη τεχνολογική αλλαγή στην Ελλάδα», έκλεισε χαρακτηριστικά την ομιλία της.

Ακριβώς τη σημασία του να ονειρεύεσαι και να στοχεύεις ψηλά έδωσαν με το δικό τους τρόπο και τέσσερις προσκεκλημένοι ομιλητές, φέρνοντας το δικό τους ταξίδι σαν παράδειγμα του πώς μπορείς να τα καταφέρεις, ακόμα και αν όλα είναι εναντίον σου. Tα διδάγματα και το δικό τους «χάρτη επιτυχίας» μοιράστηκαν οι Μάριος Σταυρόπουλος, συν-ιδρυτής και CEO της Softomotive, του ελληνικού start up που μόλις την προηγούμενη χρονιά εξαγόρασε η Microsoft δημιουργώντας το RPA hub της για όλο τον κόσμο στην Ελλάδα, ο Αλέξανδρος Πατεράκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Chief Transformation Officer της ΔΕΗ, ο επιχειρηματίας και ιδρυτής της Beat Νίκος Δρανδάκης, που πρόσφατα ανακοίνωσε το νέο του εγχείρημα Sync Health app, και ο George Louka, Group Director of Finance & Information Technology, CTC Group, Woolworth Group, Ermes Group.

«Για εμάς, επιτυχημένος συνεργάτης είναι αυτός που συνδυάζει το πάθος για τους πελάτες μας, τη θέληση για νέα γνώση, την υψηλή τεχνική εξειδίκευση, την δυνατότητα να δημιουργεί νέες, δικές του λύσεις, ενώ ταυτόχρονα επενδύει στην εξωστρέφεια, την επικοινωνία και το marketing εισάγοντας μια μοντέρνα προσέγγιση στις πωλήσεις. Είμαστε εδώ με μια ισχυρή δέσμευση ότι οι συνεργάτες μας θα είναι στην καρδιά της στρατηγικής της εταιρίας για τα επόμενα χρόνια. Είμαστε δίπλα σας για να μεγαλώσουμε μαζί και να εκμεταλλευτούμε την δυναμική που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά», τόνισε ο Αλμπέρτος Μπουρλάς. «Είμαστε εδώ με μια μεγάλη επένδυση και ένα ολιστικό πλάνο για την ανάπτυξη της χώρας μέσω της τεχνολογίας. Οι συνεργάτες μας είναι οι πρεσβευτές αυτής της αλλαγής»

Το ραντεβού ανανεώθηκε για το επόμενο 6μηνο, όταν και θα ανακοινωθούν τα καθιερωμένα πλέον βραβεία για τους συνεργάτες της χρονιάς.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr