NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Έρχονται διαφημίσεις - αυτοκόλλητα στα Facebook Stories - Πώς θα λειτουργούν

Έρχονται διαφημίσεις - αυτοκόλλητα στα Facebook Stories - Πώς θα λειτουργούν

Το Facebook εισήγαγε το Stories στην πλατφόρμα του πριν από τέσσερα χρόνια. Τώρα, δίνει σε ορισμένους χρήστες την ευκαιρία να κερδίσουν χρήματα μέσω αυτού του περιεχομένου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ένα τεστ που θα επιτρέψει σε ορισμένους δημιουργούς να τοποθετήσουν διαφημίσεις που μοιάζουν με αυτοκόλλητα στις ιστορίες τους και να λάβουν ένα μέρος από τα έσοδα που θα προκύψουν.

Το αρχικό τεστ είναι «πολύ μικρό», σύμφωνα με το ίδιο το Facebook, αλλά ελπίζει να το επεκτείνει «σύντομα» και στη συνέχεια να εφαρμόσει την τεχνολογία σε όλα τα βίντεο μικρής μορφής στο Facebook.

Σε μια συνομιλία με το Verge, ο Yoav Arnstein, διευθυντής διαχείρισης προϊόντων, τόνισε η ευρύτερη ιδέα είναι να δοθεί στους διαφημιζόμενους ένα μέρος για να ταιριάζουν το περιεχόμενό τους, οπότε, για παράδειγμα, εάν κάποιος δημοσιεύσει ένα βίντεο από κάποιον προορισμό, ένα αυτοκόλλητο θα μπορούσε να διαφημίσει μια τοπική επιχείρηση. Η σχετική συνάφεια θα είναι πιθανότατα σημαντική για την επιτυχία αυτών των διαφημίσεων, σύμφωνα με τον Arnstein.

Τα συγκεκριμένα αυτοκόλλητα είναι μόνο μία από τις διάφορες ενημερώσεις της εταιρείας στην πλατφόρμα δημιουργών της, καθώς θα διαθέσει επίσης τις συνήθεις in-stream διαφημίσεις της για μικρότερα βίντεο. Προηγουμένως, μόνο βίντεο διάρκειας τριών λεπτών ή μεγαλύτερα μπορούσαν να δημιουργήσουν έσοδα με αυτές τις διαφημίσεις, αλλά, τώρα, τα βίντεο διάρκειας ενός λεπτού μπορούν να λάβουν διαφημίσεις.

Το Facebook επενδύει, επίσης, 7 εκατομμύρια δολάρια για να προωθήσει τη λειτουργία των Stars, που επιτρέπουν στους θεατές ζωντανού περιεχομένου να προσφέρουν tips στους δημιουργούς. Η εταιρεία θα παρέχει δωρεάν «αστέρια» κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων ζωντανών ροών.

Τέλος, το Facebook επεκτείνει τις επί πληρωμή ζωντανές εκδηλώσεις σε 24 επιπλέον χώρες και τις συνδρομές θαυμαστών σε 10 ακόμη χώρες. Η εταιρεία δεν θα εισπράξει έσοδα από καμία από αυτές τις λειτουργίες έως τον Αύγουστο του 2021.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr