NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

«Σκληραίνει» η στάση των ΗΠΑ απέναντι στους προμηθευτές της κινεζικής Huawei

«Σκληραίνει» η στάση των ΗΠΑ απέναντι στους προμηθευτές της κινεζικής Huawei

​Η αμερικανική κυβέρνηση του Joe Biden τροποποίησε τις άδειες μέσω των οποίων οι εταιρείες διαθέτουν υλικό στην Huawei Technologies, περιορίζοντας περαιτέρω από την προμήθεια υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με συσκευές 5G, όπως αναφέρει το Reuters.

Οι αλλαγές θα μπορούσαν να διαταράξουν τις υπάρχουσες συμβάσεις με την Huawei, που είχαν συμφωνηθεί βάσει προηγούμενων αδειών οι οποίες έχουν πλέον αλλάξει.

Οι ενέργειες δείχνουν ότι η κυβέρνηση Biden ενισχύει την σκληρή αμερικανική στάση όσον αφορά στις εξαγωγές προς την Huawei, την κατασκευάστρια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού που βρίσκεται στη «μαύρη λίστα» σχετικά με ανησυχίες εθνικής ασφάλειας.

Οι αρχικές άδειες εξαγωγής χορηγήθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου μετά την καταχώριση της εταιρείας στη σχετική λίστα το 2019. Οι νέες συνθήκες καθιστούν τις παλαιότερες άδειες πιο «συνεπείς» με αυστηρότερες πολιτικές αδειοδότησης που εφαρμόστηκαν κατά τις τελευταίες ημέρες της κυβέρνησης Trump.

Μεταξύ 2019 και 2020, η αμερικανική κυβέρνηση ενέκρινε άδειες αξίας 87 δισεκατομμυρίων δολαρίων για εξαγωγές προς την Huawei. Οι άδειες ισχύουν για 4 χρόνια.

Παρόλο που οι νέοι περιορισμοί πλήττουν ορισμένους προμηθευτές, σύμφωνα με τις πηγές ισοδυναμούν επίσης με ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών, καθώς ορισμένες έλαβαν άδειες βάσει λιγότερο περιοριστικών πολιτικών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr