NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Αυτό το ψηφιακό έργο πωλήθηκε σε αρχείο JPG έναντι 69,3 εκατομμυρίων δολαρίων

Αυτό το ψηφιακό έργο πωλήθηκε σε αρχείο JPG έναντι 69,3 εκατομμυρίων δολαρίων
12_03_2021 | 12:20 12_03_2021 | 12:24
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

​Μετά από 180 προσφορές της τελευταίας στιγμής, ένα αρχείο JPG που έφτιαξε ο Mike Winkelmann, ο ψηφιακός καλλιτέχνης γνωστός ως Beeple, πωλήθηκε την Πέμπτη από τον οίκο Christie’s σε μια διαδικτυακή δημοπρασία έναντι 69,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η τιμή αποτελεί νέο υψηλό για έργο τέχνης που υπάρχει μόνο ψηφιακά, ξεπερνώντας δημοπρασίες έργων που υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο, όπως από τους J.M.W. Turner, Georges Seurat και Francisco Goya. Η υποβολή προσφορών για το έργο του Beeple ξεκίνησε στα 100 δολάρια.

Με λίγα δευτερόλεπτα να απομένουν, το έργο ήταν έτοιμο να διατεθεί για λιγότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια, αλλά μια σειρά προσφορών της τελευταίας στιγμής οδήγησε σε παράταση δύο λεπτών της δημοπρασίας, ωθώντας την τελική τιμή σε πάνω από 60 εκατομμύρια δολάρια.

Η Rebecca Riegelhaupt, εκπρόσωπος του οίκου, δήλωσε ότι 33 ενεργοί υποψήφιοι διεκδίκησαν το έργο, προσθέτοντας ότι το αποτέλεσμα αποτελεί την τρίτη υψηλότερη τιμή δημοπρασίας που επιτεύχθηκε για εν ζωή καλλιτέχνη, μετά τους Jeff Koons και David Hockney.

Χαρακτηριζόμενο από τον οίκο δημοπρασιών ως «ένα μοναδικό έργο στην ιστορία της ψηφιακής τέχνης», το «Everydays - The First 5000 Days» είναι ένα κολάζ όλων των εικόνων που ο Beeple δημοσίευσε καθημερινά στο διαδίκτυο από το 2007. Ο καλλιτέχνης, ο οποίος έχει συνεργαστεί με την Louis Vuitton και ποπ σταρ όπως ο Justin Bieber και η Katy Perry, χρησιμοποιεί λογισμικό για να δημιουργήσει ένα οπτικό σχόλιο για τη ζωή του 21ου αιώνα.

Το αρχείο - κολάζ JPG του Beeple δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο ως NFT. Ένα ασφαλές δίκτυο συστημάτων υπολογιστών καταγράφει την πώληση σε ψηφιακό καθολικό, γνωστό ως blockchain, προσφέροντας στους αγοραστές απόδειξη γνησιότητας και ιδιοκτησίας. Οι περισσότεροι πληρώνουν με κρυπτονομίσματα Ethereum. Το «Everydays» είναι το πρώτο καθαρά ψηφιακό NFT που πωλήθηκε από τον οίκο Christie's και δέχτηκε πληρωμές στο Ethereum, μια ακόμη πρωτιά για τον ιστορικό οίκο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr