NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Apple μηνύει πρώην στέλεχος της για διαρροή εμπορικών μυστικών σε δημοσιογράφο

Η Apple μηνύει πρώην στέλεχος της για διαρροή εμπορικών μυστικών σε δημοσιογράφο

​Η Apple μήνυσε τον Simon Lancaster, πρώην αρχιτέκτονα σχεδιασμού προϊόντων της εταιρείας, κατηγορώντας τον ότι πουλούσε εμπορικά μυστικά και λεπτομέρειες σχετικά με τα προϊόντα της. Ο Lancaster φέρεται να το έκανε με την ελπίδα να κερδίσει δημοσιότητα για την επόμενη επιχείρησή του μετά την αποχώρηση από την Apple.

«Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι της Apple εργάζονται ακούραστα καθημερινά σε νέα προϊόντα, υπηρεσίες και δυνατότητες με την ελπίδα να ευχαριστήσουν τους πελάτες μας και να τους δώσουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τον κόσμο. Η κλοπή ιδεών και εμπιστευτικών πληροφοριών υπονομεύει τις προσπάθειές τους, πλήττοντας την Apple και τους πελάτες μας» σχολίασε η εταιρία σε μια δήλωση προς το Verge.

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά τη σκόπιμη κλοπή εμπορικών μυστικών από αυτό το άτομο, την παραβίαση της ηθικής και των πολιτικών μας, όλα για προσωπικό όφελος. Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τις καινοτομίες μας».

Σύμφωνα με την μήνυση της Apple, ο Lancaster και ένας δημοσιογράφος άρχισαν να επικοινωνούν το 2018 σχετικά με τη δυνατότητα απόκτησης πληροφοριών. Στη συνέχεια, ο Lancaster επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο την άνοιξη του 2019, ζητώντας του να διερευνήσει φήμες για ένα πιθανό προϊόν της Apple που θα μπορούσε να «προκαλέσει προβλήματα στην startup μου». Η μήνυση ισχυρίζεται επίσης ότι ο Lancaster καυχιόταν σε τρίτο μέρος λίγο μετά από αυτήν τη συνομιλία ότι ο σύνδεσμος του θα έγραφε άρθρο για την startup του, αν αυτή λάμβανε χρηματοδότηση 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Τον Οκτώβριο του 2019, ο Lancaster ενημέρωσε τον σύνδεσμο ότι σχεδίαζε να φύγει από την Apple, δίνοντας μυστικές πληροφορίες για τα προϊόντα της και ρωτώντας αν θα ήθελαν «να γράψουν μια ιστορία για έναν βετεράνο του σχεδιασμού της Apple που φεύγει για μια εκπληκτική startup». Ο σύνδεσμος ισχυρίστηκε ότι ζήτησε από τον Lancaster να λάβει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με ένα έργο στο οποίο η Apple αναφέρεται ως "Project X."

Ο Lancaster άρχισε να εργάζεται στην Apple το 2008 και πέρασε 11 χρόνια στην εταιρεία, υπηρετώντας ως αρχιτέκτονας προηγμένων υλικών και αρχιτέκτονας σχεδιασμού προϊόντων, πριν φύγει το 2019 για να συμμετάσχει στην Arris Composites, μια εταιρεία σχεδιασμού υλικών, ως επικεφαλής καταναλωτικών προϊόντων. Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που ανακοινώνει τη μετάβασή του στην Arris, ο Lancaster δούλεψε στα Macbook Pro 13 ιντσών και 15 ιντσών, μαζί με «προϊόντα της Apple που δεν έχουν κυκλοφορήσει».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr