NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Google θα μειώσει τις προμήθειες που πληρώνουν οι developers στο Play Store

Η Google θα μειώσει τις προμήθειες που πληρώνουν οι developers στο Play Store

​Η Google θα μειώσει στο μισό το τέλος που χρεώνει στους developers στο κατάστημα εφαρμογών της, για τα πρώτα 1 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα που κερδίζουν κάθε χρόνο, μετά από μια παρόμοια κίνηση της αντίπαλης Apple την περασμένη χρονιά.

Και οι δύο εταιρείες δέχτηκαν πυρά από εταιρείες όπως η Microsoft, η Spotify, καθώς και νεοσύστατες και μικρότερες, που ισχυρίζονται ότι το τέλος στερεί από τους καταναλωτές τις επιλογές και αυξάνει την τιμή των εφαρμογών.

Η Google δήλωσε ότι η κίνηση θα μειώσει το τέλος του Play Store στο 15%, από 30%, από την 1η Ιουλίου, και θα επηρεάσει τους περισσότερους προγραμματιστές στο κατάστημα εφαρμογών της.

Η Apple είχε δηλώσει τον Νοέμβριο ότι σκοπεύει να μειώσει τις προμήθειές της για προγραμματιστές που κερδίζουν 1 εκατομμύριο δολάρια ή λιγότερα κάθε χρόνο από το κατάστημα εφαρμογών της.

Από τα 38,8 δισεκατομμύρια δολάρια που δημιουργήθηκαν από δαπάνες χρηστών στο κατάστημα Google Play το 2020, η Google «εξαργύρωσε» περίπου 11,6 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω του 30% από τους κατασκευαστές εφαρμογών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr