NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Ο στρατός της Κίνας απαγορεύει τα αυτοκίνητα της Tesla - Ανησυχεί για τις κάμερες

Ο στρατός της Κίνας απαγορεύει τα αυτοκίνητα της Tesla - Ανησυχεί για τις κάμερες

Τα αυτοκίνητα της Tesla απαγορεύτηκαν από τα κινεζικά στρατιωτικά συγκροτήματα και τα συγκροτήματα κατοικιών, λόγω ανησυχιών σχετικά με τη συλλογή ευαίσθητων δεδομένων από κάμερες που βρίσκονται ενσωματωμένες στα οχήματα.

Η εντολή, που εκδόθηκε από τον στρατό, συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες οχημάτων Tesla να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους εκτός στρατιωτικής ιδιοκτησίας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Bloomberg.

Η απαγόρευση, που δόθηκε σε κατοίκους στρατιωτικών κατοικιών αυτήν την εβδομάδα, προκλήθηκε από ανησυχίες σύμφωνα με τις οποίες ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο συλλέγει ευαίσθητα δεδομένα μέσω των ενσωματωμένων καμερών των αυτοκινήτων του, με τρόπο που η κινεζική κυβέρνηση δεν μπορεί να δει ή να ελέγξει.

Οι κάμερες πολλαπλών κατευθύνσεων και οι αισθητήρες στα αυτοκίνητα Tesla ενδέχεται να «εκθέσουν τοποθεσίες» και τα οχήματα αποκλείονται από στρατιωτικές κατοικίες για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εμπιστευτικών στρατιωτικών πληροφοριών, ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των κινεζικών Αρχών.

Η Tesla, όπως και πολλές άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της General Motors, χρησιμοποιεί πολλές μικρές κάμερες, που βρίσκονται κυρίως στο εξωτερικό του οχήματος, για να βοηθήσει στην καθοδήγηση των λειτουργιών στάθμευσης, αυτόματου πιλότου και αυτόνομης οδήγησης. Τα περισσότερα μοντέλα Tesla διαθέτουν επίσης εσωτερική κάμερα τοποθετημένη πάνω από τον καθρέφτη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr