NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

ΗΠΑ: Το Zoom πλήρωσε 0 δολάρια σε φόρους για κέρδη 664 εκατ. δολαρίων

ΗΠΑ: Το Zoom πλήρωσε 0 δολάρια σε φόρους για κέρδη 664 εκατ. δολαρίων
23_03_2021 | 10:54 23_03_2021 | 10:56
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

Το Zoom εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους «ωφελημένους» της πανδημίας, καθώς εκατομμύρια χρήστες εξαρτώνται από την πλατφόρμα για τις διάφορες virtual συναντήσεις τους.

Η πλατφόρμα παρουσίασε 663,9 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη προ φόρων μόνο στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της τελευταίας χρήσης, η οποία έκλεισε τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με 16,3 εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα και σύμφωνα με μια μια κατάθεση στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, πλήρωσε 0 δολάρια σε ομοσπονδιακούς φόρους για αυτά τα κέρδη, παρόλο που ο συντελεστής φορολόγησης εταιρειών ήταν 21% για το 2020.

Ένας εκπρόσωπος της Zoom δήλωσε ότι η εταιρεία «συμμορφώνεται με όλους τους ισχύοντες φορολογικούς νόμους» σε χώρες όπου δραστηριοποιείται και ότι «έχει επενδύσει πολύ σε δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης για να χτίσει και να βελτιώσει την τεχνολογία επικοινωνιών της - αναπτυξιακή δραστηριότητα που ενθαρρύνεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο».

Όμως, οι πιστώσεις έρευνας και ανάπτυξης αντιπροσώπευαν μόλις το 1% των μειώσεων της φορολόγησης του Zoom, ενώ περίπου το 99% ήταν αποτέλεσμα καταβολής αποζημιώσεων σε στελέχη ύψους 302,4 εκατομμυρίων δολαρίων, σε σύγκριση με 32,1 εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος.

Το Zoom πλήρωσε μόλις 5,7 εκατομμύρια δολάρια συνολικά σε φόρους πέρυσι, με πραγματικό φορολογικό συντελεστή 0,8%. Όμως, 3,9 εκατομμύρια δολάρια από αυτά καταβλήθηκαν για τα 14,1 εκατομμύρια δολάρια σε ξένα κέρδη της εταιρείας, με πραγματικό ποσοστό περίπου 28%, επισημαίνοντας τις σημαντικές αποκλίσεις στον τρόπο με τον οποίο το αμερικανικό φορολογικό σύστημα αντιμετωπίζει τις εταιρείες.

Η (νόμιμη) χρήση των stock payments σε στελέχη για τη μείωση της φορολόγησης προκάλεσε κριτική από νομοθέτες και άλλους που υποστηρίζουν το κλείσιμο των κενών μέσω των οποίων επιτρέπεται σε μεγάλες, κερδοφόρες εταιρείες να πληρώνουν λιγότερα σε φόρους σε σύγκριση με εκατομμύρια Αμερικανούς.

«Εάν πληρώνατε 14,99 $ το μήνα για μια συνδρομή στο Zoom Pro, πληρώσατε περισσότερα στο Zoom από ό, τι πλήρωσε σε ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος, καθώς κέρδισε 660 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι - αύξηση 4.000 τοις εκατό από το 2019. Ναι. Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με τον φορολογικό κώδικα που ωφελεί τους πλούσιους και ισχυρούς», δήλωσε ο γερουσιαστής Bernie Sanders την Κυριακή.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr