NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ για την απουσία φορτιστή από τη συσκευασία των iPhone

Πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ για την απουσία φορτιστή από τη συσκευασία των iPhone
Φωτογραφία: ajay_suresh

Η βραζιλιάνικη πολιτεία του Σάο Πάολο δεν είναι ενθουσιασμένη με το ότι η Apple άφησε τον φορτιστή έξω από τη συσκευασία του iPhone 12.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, ο οργανισμός προστασίας καταναλωτών Procon-SP επέβαλε πρόστιμο στην Apple 1,92 εκατομμυρίων δολαρίων για την αφαίρεση του φορτιστή από την συσκευασία των iPhone 12 και νεότερες παραγωγές παλαιότερων iPhone. Η κίνηση της Apple ήταν παραβίαση του Consumer Defense Code της χώρας, σύμφωνα με την Αρχή.

Η Procon-SP ενημέρωσε την Apple για την παραβίαση τον Δεκέμβριο. Η Apple ανταποκρίθηκε αναφερόμενη στην περιβαλλοντική της οπτική, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση της θα μειώσει τις εκπομπές CO2 και την εξόρυξη σπάνιων γαιών. Σημείωσε, παράλληλα, ότι πολλοί πελάτες διαθέτουν ήδη εφεδρικούς φορτιστές.

Ωστόσο, η Αρχή δεν ήταν ικανοποιημένη με αυτήν την απάντηση. Κατά την ανακοίνωση του προστίμου, ο εκτελεστικός διευθυντής της Procon-SP, Fernando Capez, είπε στην Apple ότι πρέπει να σέβεται τον βραζιλιάνικο νόμο.

Το πρόστιμο καλύπτει επίσης ισχυρισμούς για αντοχή στο νερό. Η Apple υποτίθεται ότι αρνήθηκε να επισκευάσει iPhone που καλύπτονταν από εγγύηση και που είχαν υποστεί ζημιά από νερό, παρά τις σχετικές αναφορές για αντοχή της συσκευής στο νερό.

Η εταιρεία μπορεί να προσφύγει στο πρόστιμο εάν συνεχίσει να αντιτίθεται στην απόφαση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr