NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Οι επιστήμονες συλλέγουν ενέργεια από ραδιοκύματα για τη λειτουργία wearable συσκευών

Οι επιστήμονες συλλέγουν ενέργεια από ραδιοκύματα για τη λειτουργία wearable συσκευών

Μια ομάδα επιστημόνων στο Penn State Department of Engineering Science and Mechanics ανέπτυξε μια νέα μέθοδο συλλογής ενέργειας από ραδιοκύματα σε φορητές συσκευές.

«Χρησιμοποιούμε την ενέργεια που ήδη μας περιβάλλει - τα ραδιοκύματα είναι παντού, όλη την ώρα», δήλωσε ο βασικός συγγραφέας, Huanyu Larry Cheng.

Πρόσθεσε, επίσης πως «αν δεν χρησιμοποιήσουμε αυτήν την ενέργεια που βρίσκεται στο περιβάλλον, απλώς χάνεται. Μπορούμε να συγκεντρώσουμε αυτήν την ενέργεια και να την μετατρέψουμε σε δύναμη».

Για παράδειγμα, κάθε φορά που καλούμε κάποιον ή όταν συνδεόμαστε σε έναν ιστότοπο, τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα (EM Waves) εξαπλώνονται, εκτός εάν μπλοκαριστούν από ένα αντικείμενο. Κάθε δευτερόλεπτο, δισεκατομμύρια άνθρωποι πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις, βομβαρδίζουμε με κύματα EM όπου κι αν πηγαίνουμε. Αυτά τα κύματα, αν και διαθέτουν πολύ μικρή ισχύ, μπορούν να είναι πηγές ενέργειας.

Οι επιστήμονες ανέπτυξαν μια ευέλικτη κεραία ικανή να μεταδίδει ασύρματα δεδομένα που συλλέγονται από αισθητήρες παρακολούθησης υγείας. Η σχεδίαση του συστήματος του επιτρέπει να διατηρεί τις λειτουργίες της συχνότητας ακόμα και όταν είναι τεντωμένο, λυγισμένο ή στριμμένο. Αυτό το σύστημα συνδέεται έπειτα σε ένα ελαστικό κύκλωμα, δημιουργώντας μια κεραία ικανή να μετατρέπει ενέργεια από τα κύματα EM σε ηλεκτρική.

Αυτή η ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία ασύρματων συσκευών ή για τη φόρτιση συσκευών αποθήκευσης ενέργειας, όπως μπαταρίες.

Σύμφωνα με τον Cheng, σε σύγκριση με άλλες πηγές, παράγεται λιγότερη ενέργεια, ωστόσο, το σύστημα μπορεί να παράγει ισχύ συνεχώς - ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr