NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Apple κυρίαρχος των εξαγορών στην αγορά τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple κυρίαρχος των εξαγορών στην αγορά τεχνητής νοημοσύνης

Το τοπίο των συγχωνεύσεων και των εξαγορών (M&A) του τεχνολογικού κλάδου της τεχνητής νοημοσύνης, μεταξύ 2016-2020, κυριαρχήθηκε από τους τεχνολογικούς κολοσσούς των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων της GlobalData.

Τέσσερις από τους πέντε κορυφαίους αγοραστές στο χώρο - Apple, Google, Microsoft και Facebook - είναι εταιρείες με έδρα στις ΗΠΑ, με την Apple να ηγείται. Η Accenture με έδρα την Ιρλανδία ήταν η μόνη εταιρεία εκτός ΗΠΑ που εμφανίστηκε στις πέντε πρώτες θέσεις.

Η Aurojyoti Bose, επικεφαλής αναλύτρια Business Fundamentals στη GlobalData, δήλωσε: «Η Apple, η Google, η Microsoft και η Facebook πραγματοποίησαν συλλογικά 60 εξαγορές στον χώρο του AI κατά την περίοδο 2016-2020, ενώ η Apple ηγήθηκε με 25 εξαγορές. Η τεχνητή νοημοσύνη παρέμεινε βασικός τομέας εστίασης για τους τεχνολογικούς γίγαντες και ο αυξανόμενος ανταγωνισμός για κυριαρχία στον χώρο οδήγησε σε εξαγορές από αυτές τις εταιρείες».

Ο Nicklas Nilsson, Ανώτερος Αναλυτής στην GlobalData, σχολίασε: «Οι ΗΠΑ είναι ο ηγέτης στην τεχνητή νοημοσύνη, και η κυριαρχία των αμερικανικών τεχνολογικών γιγάντων στη λίστα των κορυφαίων αγοραστών δείχνει επίσης ότι αυτές οι εταιρείες έχουν στόχους AI. Για παράδειγμα, η Apple έχει βελτιώσει την εξαγορά εταιρειών AI, με πολλές συμφωνίες που στοχεύουν στη βελτίωση του Siri ή στη δημιουργία νέων λειτουργιών στα iPhone της».

«Η Apple προχώρησε σε εξαγορές, προσπαθώντας να καλύψει το έδαφος με την Google (Βοηθός Google) και την Amazon (Alexa). Η Siri ήταν πρώτη στην αγορά, αλλά κατατάσσεται σταθερά κάτω από τους δύο όσον αφορά στο "smartness", γεγονός που συμβαίνει εν μέρει γιατί η Apple είναι πολύ πίσω στις πωλήσεις έξυπνων ηχείων. Η Apple θέλει επίσης να φροντίσει να διατηρήσει την ισχυρή της θέση στα wearable. Είναι ο κυρίαρχος παίκτης στα smartwatch. Η εξαγορά της Xnor.ai πέρυσι έγινε για να βελτιώσει τις δυνατότητες επεξεργασίας on-edge, η οποία έχει καταστεί σημαντική καθώς εξαλείφει την ανάγκη αποστολής δεδομένων στο cloud, βελτιώνοντας έτσι το απόρρητο των δεδομένων».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr