NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Visa επιτρέπει την χρήση ψηφιακών νομισμάτων στο δίκτυο πληρωμών της

Η Visa επιτρέπει την χρήση ψηφιακών νομισμάτων στο δίκτυο πληρωμών της
30_03_2021 | 11:06 30_03_2021 | 11:08
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Εμπόριο

Η Visa θα επιτρέψει τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος USD Coin για το διακανονισμό των συναλλαγών στο δίκτυο πληρωμών της, σε ένα ακόμη σημάδι της αυξανόμενης αποδοχής τους από τον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Η Visa ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την πλατφόρμα Crypto.com και σχεδιάζει να προσφέρει την επιλογή σε περισσότερους συνεργάτες αργότερα φέτος.

Το νόμισμα USD (USDC) είναι ένα stablecoin του οποίου η αξία συνδέεται απευθείας με το δολάριο ΗΠΑ.

Η κίνηση της Visa έρχεται καθώς μεγάλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των BNY Mellon, BlackRock και Mastercard, έχουν «αγκαλιάσει» ορισμένα ψηφιακά νομίσματα, προκαλώντας προβλέψεις ότι αυτά θα γίνουν μέρος των επενδυτικών χαρτοφυλακίων.

«Βλέπουμε αυξανόμενη ζήτηση από καταναλωτές σε όλο τον κόσμο που θέλουν να έχουν πρόσβαση, να διατηρούν και να χρησιμοποιούν ψηφιακά νομίσματα, και βλέπουμε ζήτηση από τους πελάτες μας να είναι σε θέση να αναπτύσσουν προϊόντα που παρέχουν αυτήν την πρόσβαση στους καταναλωτές», δήλωσε ο Cuy Sheffield, επικεφαλής crypto στη Visa.

Παραδοσιακά, εάν ένας πελάτης επιλέξει να χρησιμοποιήσει μια κάρτα Visa Crypto.com για να πληρώσει για έναν καφέ, το ψηφιακό νόμισμα που βρίσκεται σε ένα πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων πρέπει να μετατραπεί σε παραδοσιακά χρήματα.

Το πορτοφόλι θα καταθέσει το παραδοσιακό νόμισμα fiat σε τραπεζικό λογαριασμό, ώστε να μεταφερθεί στη Visa στο τέλος της ημέρας για να διευθετήσει τυχόν συναλλαγές, προσθέτοντας κόστος και πολυπλοκότητα για τις επιχειρήσεις.

Το τελευταίο βήμα της Visa, το οποίο θα χρησιμοποιεί το blockchain ethereum, εξαλείφει την ανάγκη μετατροπής του ψηφιακού νομίσματος σε παραδοσιακά χρήματα για να διευθετηθεί η συναλλαγή.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr