NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Xiaomi «μπαίνει» στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με μεγάλη επένδυση

Η Xiaomi «μπαίνει» στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με μεγάλη επένδυση

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphone Xiaomi μπαίνει επίσημα στην αγορά των αυτοκινήτων, με μια νέα δραστηριότητα έξυπνων ηλεκτρικών οχημάτων (EV), όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη.

Η εταιρεία θα επενδύσει αρχικά 10 δισεκατομμύρια γουάν (1,29 δισεκατομμύρια ευρώ) σε μια εξ ολοκλήρου θυγατρική, με συνολικό επενδυτικό στόχο τα 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα δέκα χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi, Lei Jun, θα είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της μονάδας έξυπνης ηλεκτρικών οχημάτων, πρόσθεσε η εταιρεία.

Η μετάβαση της στη βιομηχανία των EV ακολουθεί παρόμοια βήματα από άλλους τεχνολογικούς γίγαντες, τόσο στην Κίνα όσο και στο εξωτερικό.

Τον Ιανουάριο, ο κινεζικός γίγαντας της διαδικτυακής αναζήτησης, Baidu, ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει μια μονάδα EV μέσω συνεργασίας με την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία Geely Automobile Holdings.

Τον Φεβρουάριο, το Reuters ανέφερε ότι η Huawei Technologies βρίσκεται επί του παρόντος σε συνομιλίες με την κρατική αυτοκινητοβιομηχανία Changan Automobile και άλλες εταιρείες για την κατασκευή EV.

Η Apple σχεδιάζει επίσης από καιρό είσοδο στην αγορά EV, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Την περασμένη εβδομάδα το Reuters ανέφερε ότι η Xiaomi βρισκόταν σε συνομιλίες για να συνεργαστεί με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Great Wall Motor, για την κατασκευή EV.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr