NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Αλλαγή εποχής: Το Facebook θα επιτρέπει στους χρήστες να απενεργοποιούν τον αλγόριθμο

Αλλαγή εποχής: Το Facebook θα επιτρέπει στους χρήστες να απενεργοποιούν τον αλγόριθμο

Το Facebook προχώρησε στην παρουσίαση μιας νέας δυνατότητας, που θα διευκολύνει τους χρήστες να επιλέξουν ποιο περιεχόμενο θα εμφανίζεται στη ροή ειδήσεων.

Το νέο χαρακτηριστικό, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη, φέρει την ονομασία «feed filter bar». Αντί να βασίζονται μόνο στους αλγόριθμους του Facebook για τον καθορισμό του τι ακριβώς θα βλέπουν, οι χρήστες θα μπορούν να εναλλάσσουν μεταξύ της προβολής αλγοριθμικά επιλεγμένου περιεχομένου, των πιο πρόσφατων αναρτήσεων και ενημερώσεων από φίλους και των σελίδων που ακολουθούν.

Ενώ το Facebook επιτρέπει ήδη στους χρήστες να βλέπουν τη ροή τους με βάση τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις ή αυτές που έχουν δημιουργηθεί από φίλους, αυτές οι επιλογές είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Το νέο χαρακτηριστικό αναφέρεται πως θα καταστήσει τις συγκεκριμένες επιλογές περισσότερο εμφανείς.

Η λειτουργία θα διατεθεί στους χρήστες συσκευών Android την Τετάρτη και θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες iOS «τις επόμενες εβδομάδες».

Το νέο χαρακτηριστικό ανακοινώθηκε σε ένα κείμενο 5.000 λέξεων που συντάχθηκε από τον Nick Clegg, αντιπρόεδρο παγκόσμιων υποθέσεων και επικοινωνιών στο Facebook. Η ανάρτηση είχε τον τίτλο «Εσείς και ο Αλγόριθμος: Χρειάζονται δύο για τανγκό».

Το Facebook σχεδιάζει επίσης να εισαγάγει περισσότερους τρόπους για να κατανοήσουν οι χρήστες γιατί το εκάστοτε περιεχόμενο εμφανίζεται στη ροή τους. Αυτό περιλαμβάνει μια επιλογή «Γιατί το βλέπω αυτό;», παρόμοια με μια λειτουργία που τους επιτρέπει να δουν γιατί εμφανίζεται μια διαφήμιση.

Η εταιρεία θα αποκαλύψει επιπλέον περισσότερους κόμβους πληροφόρησης για να παρουσιάσει στους χρήστες «έγκυρες πληροφορίες σε περισσότερους τομείς όπου υπάρχει σαφές κοινωνικό όφελος», όπως έγραψε ο Clegg στην ανάρτηση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr