NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Ινδία «χρυσώνει» τους κατασκευαστές chipset: 1 δισ. σε μετρητά για νέα εργοστάσια

Η Ινδία «χρυσώνει» τους κατασκευαστές chipset: 1 δισ. σε μετρητά για νέα εργοστάσια

Η Ινδία είναι έτοιμη να προσφέρει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μετρητά σε κάθε εταιρεία ημιαγωγών που θα δημιουργήσει μονάδες παραγωγής στη χώρα, καθώς επιδιώκει να αξιοποιήσει τη βιομηχανία συναρμολόγησης smartphone και να ενισχύσει την αλυσίδα εφοδιασμού ηλεκτρονικών.

Όπως αναφέρει το Reuters, το πακέτο κινήτρων του Πρωθυπουργού Narendra Modi «Make in India» βοήθησε στο να μετατραπεί η Ινδία στον δεύτερο μεγαλύτερο κατασκευαστή κινητών στον κόσμο μετά την Κίνα. Το Νέο Δελχί πιστεύει ότι είναι καιρός οι εταιρείες chipset να δημιουργήσουν μονάδες στη χώρα.

«Η κυβέρνηση θα δώσει κίνητρα σε μετρητά άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε κάθε εταιρεία που θα δημιουργήσει μονάδες κατασκευής chipset», όπως δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

«Τους διαβεβαιώνουμε ότι η κυβέρνηση θα είναι αγοραστής και θα υπάρχουν επίσης εντολές στην ιδιωτική αγορά (ώστε οι εταιρείες να αγοράζουν chipset που έχουν κατασκευαστεί τοπικά)».

Το πώς θα γίνει η εκταμίευση των κινήτρων σε μετρητά δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, και η κυβέρνηση της χώρας ζήτησε από τον κλάδο τη γνώμη του, σύμφωνα με μια δεύτερη κυβερνητική πηγή.

Κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο επιδοτούν την κατασκευή εργοστασίων chipset, καθώς οι ελλείψεις προκαλούν πλήγμα στις βιομηχανίες αυτοκινήτων και ηλεκτρονικών και σημειώνουν την εξάρτηση του κόσμου από την Ταϊβάν για προμήθειες.

Η Ινδία θέλει επίσης να δημιουργήσει αξιόπιστους προμηθευτές για τη βιομηχανία ηλεκτρονικών και τηλεπικοινωνιών, για να μειώσει την εξάρτηση από την Κίνα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr