NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

«Super deal» 21,9 δισ. για συσκευές επαυξημένης πραγματικότητας σε στρατιώτες

«Super deal» 21,9 δισ. για συσκευές επαυξημένης πραγματικότητας σε στρατιώτες

Ο αμερικανικός στρατός προχώρησε επισήμως στη μεγαλύτερη συμφωνία που αφορά σε headsets εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας: μια δεκαετής συμφωνία με τη Microsoft, για την παροχή 120.000 headsets «βασισμένων» στη γραμμή HoloLens.

Οι αναφορές των CNBC και Bloomberg κάνουν λόγο για αξία 21,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων της ανανεωμένης συμφωνίας, μετά την αρχική ανακοίνωσή της τον Νοέμβριο του 2018. Καμία από αυτές τις δημοσιεύσεις δεν αναφέρεται στους ακριβείς λόγους που υπάρχει άλμα στο κόστος, από τα 480 εκατ. δολάρια.

Το εν λόγω μοντέλο, όπως αποκαλύφθηκε από τον Alex Kipman της Microsoft σε μια ανάρτηση ιστολογίου, φαίνεται να αποκλίνει ελαφρώς από την αρχική έκδοση του. Παρόλο που είναι ακόμα γνωστό ως Integrated Visual Augmentation System (IVAS) και περιλαμβάνει μια σειρά αισθητήρων τύπου HoloLens, φαίνεται να προσκολλάται σε ένα κράνος.

Υποτίθεται, πάντως, ότι οι στόχοι του headset εξακολουθούν να ευθυγραμμίζονται με τα παλαιότερα γνωστά σχέδια για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων των στρατιωτών, είτε στην εκπαίδευση είτε στη μάχη.

Παράλληλα, η συσκευή θα φέρει «ένα περιβάλλον εκπαίδευσης μικτής πραγματικότητας που μοιάζει με τη ζωή».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr