NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΗΠΑ: Πακέτο στήριξης 2 τρισ. δολαρίων μέσω αύξησης των εταιρικών φόρων

ΗΠΑ: Πακέτο στήριξης 2 τρισ. δολαρίων μέσω αύξησης των εταιρικών φόρων
01_04_2021 | 11:04 01_04_2021 | 11:06
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Δημόσια Διοίκηση

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Joe Biden, παρουσίασε ένα σχέδιο 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανοικοδόμηση της υποδομής των ΗΠΑ και την υποστήριξη (μεταξύ άλλων) της ηλεκτροκίνησης και της καθαρής ενέργειας, σε μια τεράστια δέσμευση που θα αποτελέσει το επίκεντρο της οικονομικής του ατζέντας.

Ο Biden αναφέρθηκε στο σχέδιο για υποστήριξη των θέσεων εργασίας, που φέρει την ονομασία American Jobs Plan, ως μια επένδυση που όμοια της δεν έχει δει η χώρα από την κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων στη δεκαετία του '50 και του «space race» μια δεκαετία αργότερα.

Το σχέδιο επιδιώκει να αναμορφώσει μια αμερικανική οικονομία που αγωνίζεται εν μέσω πανδημίας, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τον ανταγωνισμό της Κίνας στον τομέα της μεταποίησης. Θα αντλήσει δισεκατομμύρια για την ανοικοδόμηση δρόμων, γεφυρών και σιδηροδρόμων, με στόχο τη δημιουργία εκατομμυρίων θέσεων εργασίας.

Ο Biden θέλει να αυξήσει τους φόρους, ώστε να υπάρξουν έσοδα για το οκταετές πακέτο. Πρότεινε την αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τις εταιρείες στο 28% - επαναφορά στο επίπεδο πριν από το πέρασμα των φορολογικών περικοπών του πρώην Προέδρου Donald Trump το 2017 - και αναθεώρηση του τρόπου με τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες φορολογούν τις πολυεθνικές, αυξάνοντας τον ελάχιστο φόρο επί των αμερικανικών εταιρειών στο 21%.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρθηκε λεπτομερώς στο σχέδιο την Τετάρτη το απόγευμα, σε ομιλία του σε ένα κέντρο κατάρτισης ξυλουργών στο Πίτσμπουργκ, χαρακτηρίζοντάς το «μια επένδυση για μια γενιά» που ανταμείβει «την εργασία, όχι μόνο τον πλούτο». Είπε ότι το σχέδιο θα είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα για την απασχόληση στην χώρα από τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο και θα την καταστήσει πιο ανταγωνιστική παγκοσμίως.

«Είναι μεγάλο - ναι. Είναι τολμηρό - ναι. Και μπορούμε να το κάνουμε», είπε.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr