NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Facebook: Προσφέρει δυνατότητες απενεργοποίησης των σχολίων στις αναρτήσεις

Facebook: Προσφέρει δυνατότητες απενεργοποίησης των σχολίων στις αναρτήσεις

Το Facebook θα επιτρέψει σε κάθε χρήστη - συμπεριλαμβανομένων διασημοτήτων, πολιτικών, επωνύμων και ειδησεογραφικών πρακτορείων - να καθορίζει ποιος μπορεί και δεν μπορεί να σχολιάσει τις αναρτήσεις του.

Ο γίγαντας της κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι όταν οι χρήστες δημοσιεύουν στο Facebook, θα μπορούν να ελέγχουν ποιος σχολιάζει την εκάστοτε ανάρτηση - από όλους όσους μπορούν να την δουν μέχρι μόνο όσους έχουν γίνει tag. Η πρακτική είναι παρόμοια με μια αλλαγή που υιοθετήθηκε πρόσφατα από το Twitter, για να περιορίσει ποιος μπορεί να απαντήσει σε tweets.

Η αλλαγή έρχεται μετά από μια απόφαση ορόσημο στην Αυστραλία το 2019, η οποία διαπίστωσε ότι οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης ευθύνονται για δυσφημιστικά σχόλια που δημοσιεύτηκαν από χρήστες στις δημόσιες σελίδες τους στο Facebook, με αποτέλεσμα οι εταιρείες να ζητούν αλλαγή του σχετικού νόμου.

Η απόφαση διαπίστωσε ότι οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης έχουν την ευθύνη να ελέγχουν τα σχόλια, αλλά στο παρελθόν δεν υπήρχε τρόπος ελέγχου πριν από τη δημοσίευσή τους, εκτός εάν οι διαχειριστές σελίδων χρησιμοποιούσαν ένα περιορισμένο φίλτρο λέξεων-κλειδιών για να «πιάσουν» μια λέξη ή λέξεις και να αποτρέψουν την ανάρτηση σχολίων που τις περιείχαν.

Η διάθεση της νέας λειτουργίας ξεκίνησε την Τετάρτη, αλλά θα μπορούσε να χρειαστούν έως και δύο εβδομάδες πριν από κάθε προφίλ και σελίδα να έχει τη δυνατότητα να απενεργοποιήσει τα σχόλια.

facebook_mod_comments.jpg?mtime=20210401113351#asset:256953


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr